Afbeelding
Suzanne Heikoop |,SHe Fotografie

Kom Aan Tafel: anders, maar toch vertrouwd

18 september 2019 om 11:28 Nieuws

SLIEDRECHT Het oude, karakteristieke pand aan de Kerkbuurt is sinds 2 juli ingeruild voor een nieuwer en moderner pand aan 'de stoep'. Kom Aan Tafel!-eigenaren Youri en Amber Labee hebben de sfeer van het oude restaurant meegenomen; de gezellige ruimte met het vertrouwde personeel is klaar voor de toekomst. 

door Suzanne Heikoop

Youri Labee (33) startte zijn horeca-carrière op zijn vijftiende. Hij begon aan de Middelbare Hotelschool in Rotterdam, werkte daarnaast bij een snackbar in Sliedrecht en liep diverse stages in binnen- en buitenland. Toen hij 22 was, kwam hij bij Kom Aan Tafel! terecht. Youri: ,,Ik werd in dienst genomen als chef-kok en na driekwart jaar kreeg ik het aanbod om de zaak over te nemen. Dat was in 2008, toen Amber en ik net een jaar verkering hadden." Amber (28): ,,Ook ik begon in een snackbar en ben in de bediening gegaan toen het bedrijf van Youri was. Toen ik mijn opleiding in 2013 afrondde, ben ik mede-eigenaar geworden en hier fulltime gaan werken. Een jaar terug werden we benaderd om eens na te denken over een verhuizing naar een locatie naast Sporthal de Stoep. We twijfelden heel erg, want het pand is een stuk groter dan onze oude locatie. Bij ons oude pand hadden we echter geen mogelijkheden om uit te breiden, dus zijn we toch gaan kijken en in onderhandeling gegaan."

STEIGERHOUT Toen begon een hectische periode voor familie Labee. Youri: ,,Op 6 december kregen we de sleutel en op 14 december werden we trotse ouders van onze dochter. Gelukkig hebben we een goede achterban. Met elkaar zijn we aan de slag gegaan om de sfeer van het oude pand helemaal terug te laten komen. Met de fotowand, oude foto's, de vertrouwde paarse kleur en steigerhout is dat gelukkig aardig gelukt." Amber haakt lachend in: ,,Pas vroeg een vrouw om contactgegevens van onze interieurstilist. Dat zijn we dus zelf geweest. Het gebouw is in drie delen opgedeeld. Links hebben we een ijssalon, waar we ambachtelijk ijs verkopen. Rechts zit de sportkantine, in het midden het restaurant. Voor feesten en partijen kan de sportkantine apart gehuurd worden of bij het restaurantgedeelte getrokken worden. Buiten is over de hele breedte een gezellig terras, waar bijna de hele dag de zon op staat."

ONBEPERKT TAPAS Youri staat nog steeds zelf in de keuken terwijl Amber de bediening runt. Youri: ,,Vooral het onbeperkte tapasconcept slaat aan. Eerst deden we dat alleen op donderdag, maar op de nieuwe locatie hebben we het naar iedere avond uitgebreid. Het gaat boven verwachting goed, waardoor we al wat extra mensen hebben aangenomen, maar we zoeken nog meer personeel om ons team te versterken. Naast onze tapas bieden we ook gewoon de lunch, high tea en high wine en kunnen we feesten en partijen verzorgen. Reserveren is slim, dan houden we een plekje vrij."

Kom Aan Tafel! - P.C. Hooftlaan 7 te Sliedrecht, tel 0184-412289, site: kom-aan-tafel.nl, mail: info@kom-aan-tafel.nl. Geopend dinsdag t/m zondag 11.30 tot 22.30 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie