Afbeelding
Luc Wright

Lotte van Drunen kent moeilijke EK finale in Loket

29 juli 2019 om 16:04 lokaal

LOKET Lotte van Drunen van het Beursfoon KTM team heeft het afgelopen weekend in het Tsjechische Loket een moeilijke EK finale gekend. In de eerste manche kwam ze twee keer ten val en kwam hierdoor niet verder dan een dertiende plaats. In de tweede manche vocht ze zich naar een derde plaats maar verloor in de slotfase nog twee posities en finishte als vijfde, wat haar in de einduitslag een zesde plaats opleverde.

Het circuit van Loket is zeer technisch met flinke hoogteverschillen. Op zaterdag stonden er voor Lotte een vrije training en een tijdtraining op het programma en ook werd al de eerste manche verreden. Het was 34 graden waardoor het een zware wedstrijd beloofde te worden.

Ze begon sterk aan het weekend door in de vrije training een derde tijd neer te zetten. Ondanks verwoede pogingen kwam ze in de tijdtraining niet verder dan een zevende tijd en was hier niet tevreden mee.

Na het vallen van het starthek in de eerste manche kwam Lotte niet goed weg en kwam pas op een twaalfde plaats uit de eerste bocht. Ze begon aan een opmars naar voren en werkte zich al snel op naar een vijfde plaats. Echter tijdens haar inhaalrace ging het mis. Ze sprong op een tafelberg te ver waardoor ze te hard de bocht in vloog. Hierbij sloeg haar stuur dubbel en kwam ze ten val. Door de valpartij viel ze terug naar een twaalfde plaats en ging opnieuw in de achtervolging. Ze zette alles op alles en kreeg al snel de negende plaats terug in handen. Echter in al haar haast om tijd en plaatsen winst te boeken kwam ze nogmaals ten val en werd helemaal teruggeslagen naar een twintigste positie. Lotte gaf niet op en wist toch nog terug te komen naar een dertiende plaats. Zeer teleurgesteld keerde ze terug naar het paddock maar was des te gemotiveerder om in de tweede manche op zondag iets recht te zetten.

Bij de start van de tweede manche kwam ze rond de zesde plaats over de eerste springbult. Al snel stootte ze door naar een vierde plaats en zette de derde man onder druk. Met een mooie inhaalmanoeuvre wist ze deze over te nemen en hield een aantal ronden stand op deze positie. Met nog drie ronden te gaan moest ze het tempo iets laten zakken en dit kostte haar twee plaatsen waardoor ze als vijfde over de finish kwam.

Met een 13-5 in de manches eindigde Lotte op een zesde plaats in de einduitslag. De Sliedrechtse gaat zich nu richten op het Open Nederlands Kampioenschap dat over vier weken verder gaat. In dit kampioenschap staat ze ruim aan de leiding.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie