Afbeelding
ALS het je raakt

Zwemmers uit de regio nemen weer deel aan Amsterdam City Swim

5 september 2019 om 07:07 Overig

SLIEDRECHT De Amsterdam City Swim, het jaarlijkse zwemevenement in de grachten van Amsterdam, vindt zondag 8 september plaats. Sinds 2013 zetten zwemmers uit onze regio zich in, onder de vlag van Stichting ALShetjeraakt uit Gorinchem, om geld in te zamelen voor het onderzoek naar ALS. Met dat geld kan het lopende onderzoek naar ALS doorgaan. ALS is een dodelijke spierziekte waarvoor, tot op de dag van vandaag, nog geen medicijn is gevonden.

De regionale deelnemers zijn zeer gemotiveerd, omdat een aantal van hen zelf of van dichtbij te maken hebben met de ziekte ALS. Deze motivatie wordt nu omgezet tot een drijfveer om een punt achter deze ziekte te willen zetten. De zwemmers spannen zich in om naast het eigen inschrijfgeld, door middel van het organiseren van activiteiten en het werven van sponsoren, een minimale sponsorbijdrage van € 400 per zwemmer bijeen te brengen voor de Stichting ALS. De editie 2018 werd helaas afgelast vanwege de slechte waterkwaliteit van de Amsterdamse grachten, wel werd een recordbedrag ingezameld van € 125.000,-. Een substantieel deel van de bijna 1,5 miljoen, dat het evenement dat jaar opbracht.

Een van de vele activiteiten is het 5e benefietdiner dat op maandag 2 september werd georganiseerd door de zwemmers Loes Korevaar, Klaas Zuur en Karin Biesheuvel, in en met de fantastische medewerking van het bekende restaurant De Heeren van Slydregt. Meer dan 100 gasten dineerden samen het prachtige bedrag van € 4.000,= bijeen. De Amsterdam City Swim is een inspirerend en confronterend evenement. Bijna 3000 mensen zetten zich samen in met hetzelfde doel voor ogen.

Langs de grachten staan tienduizenden mensen te applaudisseren, dit geeft extra motivatie om de finish te halen. De ALS-patiënten die mee zwemmen hebben een ongelooflijk doorzettingsvermogen, dit is erg indrukwekkend om te zien.

Je kunt nog steeds een willekeurige deelnemer van het team ALShetjeraakt steunen door te doneren. Dit kan door het invullen van zijn/haar naam via de link www.amsterdamcityswim.nl/deelnemers

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie