Afbeelding
Sliedrechts Museum

Kunst in het Sliedrechts Museum

Kunst

SLIEDRECHT Het Sliedrechts Museum opent zaterdag 29 januari weer haar deuren. 

Het museum staat vanaf 18 februari tot oktober in het teken staan van kunst. De expositie over De Bonkelaar stond tot medio januari gepland en gaat nu plaats maken voor de nieuwe expositie, waarvoor de voorbereidende werkzaamheden al zijn gestart.

Verdeeld over vijf exposities die ieder ongeveer zes weken duren, tonen twintig kunstenaars hun werken. Van beeldende kunst tot schilderkunst tot kinetische kunst. Gerenommeerde kunstenaars uit Sliedrecht of mensen die een band hebben met Sliedrecht, zijn hiervoor benaderd. De eerste kunstenaars die hun werk vertonen zijn: Ina Hoogendoorn (schilderijen), Ad Kraayeveld (beelden), Gerrit Peele (beelden) en vader en zoon Marinus en Corstiaan Rijnhout ( tekeningen en schilderijen).

Daarna volgens nog vier exposities. Eén van die kunsttentoonstellingen gaat over de Biesbosch. Dat gebeurt in samenwerking met het Dordts Museum, naar aanleiding van het boek ‘De schilders van de Biesbosch’, geschreven door Pieter C Jorissen en Wim van Wijk. De expositie start tegelijkertijd in beide musea in juni.

Er is in het museum een voucher verkrijgbaar voor €5,-, die toegang geeft tot alle vijf kunstexposities.

Het museum, gelegen aan de Kerkbuurt 99-101 in Sliedrecht (aan de wandelpromenade), is geopend op woensdag- en zaterdagmiddagen van 14.00 – 17.00 uur. De toegangsprijs is 2 euro voor een volwassene en 1 euro voor een kind. Pinnen is mogelijk.

Info: www.sliedrechtsmuseum.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie