Van links naar rechts: Cor Duran (voorzitter cliëntenraad), Ina Hoogendoorn (schilderes) en Arjan Vos (manager integrale zorg Overslydrecht)
Van links naar rechts: Cor Duran (voorzitter cliëntenraad), Ina Hoogendoorn (schilderes) en Arjan Vos (manager integrale zorg Overslydrecht) Waardeburgh

Cliëntenraad schenkt betekenisvol schilderij aan Overslydrecht

9 april 2022 om 12:43 Kunst

SLIEDRECHT Op woensdag 5 april heeft de cliëntenraad van Overslydrecht een prachtig schilderij geschonken aan bewoners, familie en medewerkers van het verpleeghuis. Het schilderij is gemaakt door de in Sliedrecht welbekende kunstenares Ina Hoogendoorn.

,,Het schilderij verbeeldt de Bijbelse voetwassing waarbij Jezus de voeten van zijn discipelen wast”, vertelt Cor Duran, voorzitter van de cliëntenraad. ,,Het is het toonbeeld van dienstbaarheid en sluit aan bij de manier waarop in Overslydrecht zorg wordt gegeven.”

BRON VAN INSPIRATIE Manager integrale zorg Arjan Vos nam het schilderij dankbaar aan. ,,Het is prachtig en ik hoop dat het schilderij onze medewerkers inspireert elke keer als zij erlangs lopen. Onze zorg en ondersteuning willen we vanuit diezelfde dienstbare houding geven. Met oog voor de persoonlijke behoeften en wensen van onze bewoners.”

LEVEN IN VRIJHEID In verpleeghuis Overslydrecht kunnen bewoners – die hun leven lang zelf hun leven konden inrichten – in maximale vrijheid leven. De zorg en ondersteuning die gegeven wordt, sluit aan bij de persoonlijke beleving van een bewoner. Zo kan elke bewoner ondanks zijn of haar beperkingen op een eigen manier vrijheid ervaren en beleven.

Esther Coumans

advertentie
advertentie