Afbeelding
Waardeburgh

Cliënten geven hoge waardering aan wijkverpleging Waardeburgh

22 april 2022 om 13:35 Zorg

SLIEDRECHT Elk jaar wordt aan cliënten van de wijkverpleging van Waardeburgh gevraagd hoe zij de zorg ervaren. Eind 2021 deden meer dan de helft van de cliënten mee aan dit landelijk verplichte kwaliteitsonderzoek, de PREM Wijkverpleging. Begin deze maand kwam het rapport met de uitslagen binnen, met veel waardering voor de goede zorg die de medewerkers geven ‘al hebben ze het nog zo druk’, aldus één van de cliënten.

Uit het rapport blijkt dat cliënten ervaren dat er veel aandacht is voor hun persoonlijke wensen. Maar de allerhoogste score is er op de vraag: voelt u zich op uw gemak bij uw zorgverleners?’ Ria Tuytel, manager extramurale zorg, is er trots op. Ria: ,,De basis van onze zorg is wederzijds respect en vertrouwen. Onze cliënten moeten erop kunnen vertrouwen dat wij ze de zorg bieden zoals met hen is afgesproken. En voor elke cliënt betekent dat wat anders.”

MEER DAN LICHAMELIJKE ZORG Ook geven veel cliënten een welverdiend compliment voor de oprechte belangstelling, het luisterend oor en het persoonlijke praatje van de zorgmedewerkers van Waardeburgh. Zoals één cliënt het mooi verwoordt: het gaat niet alleen om de lichamelijke verzorging. ,,De betrokkenheid bij iedere cliënt en altijd denken in mogelijkheden: dat is waar al onze medewerkers voor staan”, zegt Ria. ,,Ik ben blij om terug te horen dat cliënten dit ook echt zo ervaren.”

Waardeburgh is een protestants-christelijke zorgorganisatie en biedt verpleging, zorg en ondersteuning bij cliënten thuis in Alblasserdam, Papendrecht, Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam. Zorg thuis is mogelijk in alle fasen van ziekte of ouderdom, tijdelijk en langdurig. Info: www.waardeburgh.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie