Afbeelding
Nationaal Baggermuseum

Jeugdconcert van cabaretesk duo Beth en Flo en verhalenverteller in Nationaal Baggermuseum Sliedrecht

28 mei 2023 om 09:01 Kunst

SLIEDRECHT Vrijdagmorgen 2 juni wordt een hele speciale ochtend in het Nationaal Baggermuseum. Er komen leerlingen van groep 5 en 6 van CBS Oranje-Nassau uit Sliedrecht luisteren naar 2 besloten concerten van pianoduo Beth & Flo en verhalenverteller Nico van Lent. Beth & Flo een cabaretesk pianoduo geeft een speciaal interactief klassiek kinderconcert met onder andere muziek uit de Carnaval des Animaux. Nico vertelt de kinderen een verhaal over zand en water.

Dit concert is voor het Nationaal Baggermuseum het startsein voor de maand van het zand. Op diverse basisscholen in Sliedrecht zijn de afgelopen weken door vrijwilligers Zandlessen gegeven, vanaf 2 juni komen in totaal 125 leerlingen op het museumterrein een zandbouwwerk maken. Deze bouwwerken vormen samen de buitententoonstelling Zand! die tijdens het Baggerfestival, 24 juni op het museumterrein te bekijken is. Ook kunnen op zaterdag 24 juni bezoekers zelf tussen 10.00 uur en 17.00 uur een zandbouwwerk maken.

Stichting Deltaconcerten houdt sinds vorig jaar concerten in het decor van de Delta om op iconische locaties natuur en muziek bij elkaar te brengen. De plannen liggen al klaar om volgend jaar alle leerlingen van de groepen 5 en 6 van alle basisscholen uit Sliedrecht uit te nodigen voor een Deltaconcert bij het Nationaal Baggermuseum. Later dit jaar vinden er Deltaconcerten plaats in de Biesbosch en Kinderdijk, kaarten zijn hiervoor beschikbaar via www.deltaconcerten.nl.

Afbeelding
Afbeelding

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie