Afbeelding
Katja Kuper

Sliedrecht op weg naar rookvrij sporten

Maatschappelijk

SLIEDRECHT De gemeente Sliedrecht doet mee aan de regionale pilot Rookvrije Sport van de GGD Zuid-Holland Zuid. Samen ondersteunen we de sportverenigingen in onze gemeente om rookvrij te worden.

De regionale pilot Rookvrije Sport sluit aan bij het landelijke initiatief van de Rookvrije Generatie, dat kinderen rookvrij wil laten opgroeien. Een rookvrij sportterrein geeft het goede voorbeeld. Het beschermt kinderen tegen de verleiding om te gaan roken en voorkomt het schadelijke meeroken.

[ONDERSTEUNING SPORTVERENIGINGEN] Wat houdt een rookvrije sportvereniging precies in? En hoe zet je het op? Om lokale verenigingen hierbij te helpen, biedt de gemeente Sliedrecht de komende tijd extra ondersteuning aan. Dit doen we via Youz. Deze organisatie is een expert op het gebied van verslavingspreventie en begeleidt verenigingen bij het rookvrij worden. Bijvoorbeeld door te ondersteunen bij het creëren van draagvlak, het opstellen van beleid en het inzetten van communicatie. Contactpersoon richting Youz is Michael Groen van Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht (SOJS). Sportverenigingen die aan de slag willen met rookvrij sporten, zijn van harte uitgenodigd om contact met hem op te nemen. Dat kan via michael@sojs.nl. Meer informatie over rookvrije sporten is ook te vinden op www.rookvrijegeneratie.nl/sport.

advertentie