Afbeelding
Home Start

Home-Start Sliedrecht zoekt vrijwilligers

Maatschappelijk

SLIEDRECHT Humanitas Home-Start Sliedrecht is op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor ondersteuning aan gezinnen. Vrijwilligers zijn een belangrijk maatje voor ouders en hun kinderen. Ze bieden een luisterend oor, vriendschappelijke ondersteuning en praktische hulp. Wekelijks gaan ze bij het gezin op bezoek. Ouders geven zelf aan waarvoor ze tips of ondersteuning willen hebben. Vrijwilligers denken mee met de ouders. Samen wordt gezocht naar oplossingen. Door te laten zien wat goed gaat, groeit het zelfvertrouwen. Na een paar maanden tot maximaal anderhalf jaar gezinsondersteuning gaat een gezin weer op eigen kracht verder.

Door Home-Start worden vrijwilligers goed begeleid en ze krijgen een training. De coördinator begeleidt bij het ondersteuningsproces. Er start een nieuwe training in januari 2020. In deze training worden vrijwilligers voorbereid op de ondersteuning die ze gaan bieden in de gezinnen.

Bel voor meer informatie naar de coördinator van Home-Start Sliedrecht, Sascha Zonneveld telefoon: 06 202 493 28 of stuur een mail naar: s.zonneveld@humanitas.nl. Meer informatie is beschikbaar op: www.home-start.nl of www.humanitas.nl.

advertentie