We Are The World in de hal van de Roald Dahl.
We Are The World in de hal van de Roald Dahl. Lia de Wit

Stukje Roald Dahl helpt Gambia Nyodema

Maatschappelijk

SLIEDRECHT Vorige week woensdagavond vond op de Sliedrechtse obs Roald Dahl de traditionele jaarafsluiting plaats. In de diverse groepen werden de kinderen getrakteerd op een overheerlijke Kerstmaaltijd, verzorgd met lekkere hapjes door henzelf en de ouderraad van de school. Na afloop van het fameuze toetjesbuffet kwamen alle kinderen tezamen in de hal om daar met elkaar aanwezig te zijn voor de grote finale: de jaarlijkse actie voor het goede doel. Dit jaar stond deze in het teken van de Gambia Nyodema Nursery School, waar de Sliedrechters Lia en Rob de Wit zich voor inzetten.

Van tevoren hadden alle kinderen schoolspulletjes als een pen, potlood en een schrift verzameld. Sommige kinderen kochten dit zelfs van hun eigen spaarcentjes. Maar ook spulletjes voor persoonlijke verzorging, zoals een zeep en een tandenborstel ontbraken niet. Via een sponsor had elk kind ook nog een tube tandpasta gekregen. De spullen waren feestelijk ingepakt en werden symbolisch door steeds één kind per groep aan Rob en Lia overhandigd. Zo ontvingen zij bijna 250 presentjes. Deze zullen verscheept gaan worden naar Gambia en daar aan de kinderen van 'hun' school worden gegeven.

Nadat Mika uit groep 7 een prachtige uitvoering van het nummer op zijn keyboard gaf en juf Mira een stukje had voorgelezen, werd het lied 'We Are The World' met elkaar gezongen. Een vertolking waar de hele wereld trots op zou kunnen zijn, want jong en oud zong uit volle borst met elkaar mee.

Lia vertelde in het slotwoord van de avond dat het in Gambia absoluut niet de gewoonste zaak van de wereld is voor kinderen om naar school te kunnen gaan en dat het krijgen van een cadeau daar iets heel bijzonders is. Uiteraard zullen Rob en Lia de uitreiking van de cadeautjes over een poosje weer terugkoppelen aan de kinderen van de Roald Dahl. Lia eindigde met de betekenis van het woord Nyodema. Dit betekent 'help elkaar' en zij bedankte de ouders en de leerkrachten maar vooral ook de kinderen van de Roald Dahl. Zij vond het een avond met een sterretje. Met nogmaals 'We Are The World' werd de bijzondere avond besloten.

Op zaterdag 18 januari vindt er in The MoonShine in Sliedrecht tussen 16.00 en 20.00 uur een benefiet plaats voor Gambia Nyodema, met onder andere een spetterend optreden van de band Motorboat, die -geheel toevallig- bestaat uit louter leerkrachten! Entree gratis, donaties worden gewaardeerd. Binnenkort meer hierover in deze krant.

Rob en Lia en de presentjes.
advertentie