Afbeelding
RIVM

LIVEBLOG Gevolgen nieuwe coronamaatregelen

Maatschappelijk Corona Sliedrecht

SLIEDRECHT Het kabinet kondigde donderdag 12 maart samen met het RIVM nieuwe maatregelen voor heel Nederland om de verspreiding van het coronavirus coivd-19 zoveel mogelijk af te remmen. In dit blog houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.Welke gevolgen hebben de maatregelen op landelijk maar ook regionaal niveau.

Zondag 15 maart

16.52 uur Vanaf maandag gaan alle scholen, horeca en sportclubs in Nederland dicht in strijd tegen het coronavirus. Dat melden de NOS en RTL Nieuws. De ministers Arie Slob (Onderwijs) en Bruno Bruins (Medische Zorg) geven zondagmiddag om 17.00 uur een persconferentie over de nieuwe maatregelen. Veel scholen hadden aangedrongen op het sluiten van de scholen.

14:58 Het RIVM meldt dat er per 14 maart 176 nieuwe mensen positief getest zijn op covid-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal positief geteste mensen op 1135. Sinds gisteren zijn  8 patiënten overleden aan COVID-19 in de leeftijd van 59 tot 94 jaar. De meesten zijn ouder dan 70 jaar en hadden onderliggend lijden. In totaal zijn er nu  20 mensen gestorven aan de ziekte. In totaal zijn 162 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis. In Sliedrecht zijn er nog steeds geen mensen positief getest op het coronavirus.

9:12 uur Vanaf maandag 16 maart rijdt Qbuzz vanwege het coronavirus volgens een aangepaste dienstregeling. Dit is dezelfde dienstregeling als tijdens de kerstvakantie is gereden. Lees hier wat die wijzigingen precies inhouden.

9:00 uur Wegens het heersende coronavirus zal het Nationaal Baggermuseum Sliedrecht gesloten zijn, vooralsnog tot en met 5 april. De lezing 'Baggeren in Extreme Hitte' de opening van een nieuwe tentoonstelling 'Bergen of Baggeren' en de zomeropenstelling van de 'BaggerPraktijkTuin' gaan daardoor niet door of worden uitgesteld naar een later tijdstip. Nieuwe informatie volgt. Zie ook www.baggermuseum.nl

Zaterdag 14 maart

18:28 Het Kompas Sliedrecht start corona-hulpgroep op Facebook. Lees hier meer over het initiatief

18:25 In overleg met de gemeente Sliedrecht is besloten dat het Bonkelaarhuis voorlopig voor publiek beperkt geopend is en de dienstverlening aangepast. Deze maatregel gaat in op 16 maart en is in ieder geval tot en met 31 maart van kracht. Hier lees je meer over de gewijzigde dienstverlening van het Bonkelaarhuis. 

Vrijdag 13 maart

19.32 uur De afscheidsbijeenkomst voor burgemeester Bram van Hemmen van 27 maart is uitgesteld tot een nader te bepalen moment.

11.48 uur De gereformeerde kerk Sliedrecht laat haar kerkdiensten doorgaan in aangepaste vorm. Zondagochtend vindt er een viering plaats met als voorganger ds. Alexander Veerman en een vertegenwoordiging van uitsluitend de kerkenraad. De viering zal worden uitgezonden via de gebruikelijke kanalen. Gemeenteleden kunnen het volgen in huiselijke kring, aangeraden wordt om de omvang van de bijeenkomst beperkt te houden. Alle andere activiteiten voor groepen groter dan 20 personen, of activiteiten voor mensen die tot de kwetsbare groep behoren gaan niet door.

9.41 uur De stamppotavond van 19 maart in Pand 33, komt in verband met het coronavirus te vervallen.

Donderdag 12 maart

20:30 uur In Bibliotheek AanZet gaan alle activiteiten in hun vestigingen helaas niet door tot en met dinsdag 31 maart. De bibliotheken zijn in die periode wel open voor individuele bezoekers.

19.54 uur Ook de handbalwedstrijden worden afgezegd. Het Nederlands Handbal Verband roept clubs op om ook andere clubbijeenkomsten af te zeggen zoals trainingen, overleggen en vergaderingen. 

19.41 uur U-OV meldt: ,,Tijdens de controlerondes zullen onze medewerkers aan reizigers vragen om zelf hun ticket/telefoon voor de kaartlezer te houden. Degenen die verantwoordelijk zijn voor het controleren van de tickets in de treinen, bussen, trams, metro's en het openbaar vervoer over water, hoeven tijdens hun controles geen tickets en telefoons van de reizigers meer aan te nemen." Dit om het hand-hand contact te beperken. 

19.28 uur  De NS laat weten: ,,Vanaf vrijdag 13 maart rijden minder treinen in de spitsuren. De reisplanner voor morgen is bijgewerkt met deze wijzigingen. Plan uw reis vooraf met de reisplanner."

19.11 uur De KNLTB volgt het advies en de richtlijnen die vanmiddag zijn afgegeven en sluit zich aan bij de oproep van NOC*NSF. Ze adviseren alle sportevenementen waaronder de competitiewedstrijden en toernooien af te gelasten. Deze maatregelen gelden t/m 31 maart.

Trainingen afhankelijk van de groepsgrootte (max. 4 personen per baan en trainer) en vrij tennissen op de club kan vooralsnog doorgaan, mits de richtlijnen van het RIVM in acht genomen worden, aldus de KNLTB. 

18.41 uur Ook de KNHB heeft de hockeywedstrijden afgelast, ongeacht niveau en competitie. 

18.30 uur De Nederlandse Volleybal Bond (NEVOBO) heeft alle volleybalwedstrijden afgelast tot en met dinsdag 31 maart. Ze adviseren trainingen en bijeenkomsten met grote groepen mensen ook te annuleren. 

17.00 uur De Protestantse Kerk Nederland raadt kerken aan om alle bijeenkomsten met meer dan 100 mensen af te gelasten. Ook als dat om kerkdiensten gaat. De lokale kerkgenootschappen moeten nog besluiten wat ze doen met de kerkdiensten. 

15.50 uur Alle voetbalwedstrijden tot 1 april worden afgelast: zowel betaald als amateurvoetbal

15.32 uur Premier Rutte en minister Bruno Bruins kondigen bij een persconferentie in Den Haag een set stevige maatregelen af die nu voor heel Nederland gelden

Kijk hier voor corona-adviezen van het RIVM. Tips, aanwijzingen, suggesties of aanvullingen bij dit verhaal? Laat het ons weten via: kompas.sliedrecht@bdu.nl

Op onderstaande interactieve kaart is te zien waar in Nederland de besmettingen met het coronavirus zijn vastgesteld.

advertentie
advertentie