De estafette.
De estafette. Suzanne Heikoop

In estafettevorm cheque uitgereikt

16 juli 2020 om 07:42 Maatschappelijk

H'VELD-G'DAM Roparun team 293 Steamwork uit Hardinxveld-Giessendam heeft dinsdag 14 juli op ludieke wijze aan de burgemeester een cheque gegeven met de opbrengst van de acties van het team.

door Eline Lohman

Roparun team 293 Steamwork doet normaal gesproken mee aan de Roparun, maar die ging dit jaar niet door. Toch was er een opbrengst van diverse acties: € 20.293,09. ,,Het klinkt raar, maar we zijn daar niet heel erg blij mee”, vertelt teamcaptain Hans Emmen. ,,Natuurlijk zijn we blij met elke euro die we voor het goede doel binnengehaald hebben, maar het had zoveel meer kunnen zijn – normaal gesproken hadden we dit jaar zo’n € 50.000 opgehaald. Maar nu konden we drie acties niet doen: sponsorlopen, een theatershow en een kilometeractie. We hebben wel op een braderie gestaan, we hadden de activiteit paalzitten en er was een heel succesvolle spinning-actie, dus we hebben gelukkig toch een mooi bedrag op kunnen halen. Dat hebben we op een ludieke wijze aan de burgemeester bekendgemaakt door in estafettevorm een cheque aan hem uit te reiken. Daar komt hopelijk nog een vervolg op, in september.”

Het team heeft ook kleding-sponsoren gevonden. Hans: ,,We hebben alle nieuwe sportkleding laten bedrukken met de sponsoren voor de komende jaren. In deze kleding gaan hebben we de cheque aangeboden. Er staan namen op van 11 voornamelijk lokale bedrijven, die zich voor drie jaar aan ons verbonden hebben. Samen strijden we tegen die vreselijke ziekte. Dit jaar zaten we thuis in het Pinksterweekend, omdat we door corona niet mee konden doen aan de Roparun, maar dat willen we niet nog een keer. We hopen dat we volgend jaar weer van start kunnen en dat we weer meer acties kunnen houden.”

Eline Lohman

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie