Afbeelding
Gemeente Sliedrecht

Waardering voor vrijwilligers door gemeentepenningen

7 december 2020 om 20:42 Maatschappelijk

SLIEDRECHT Wethouder Piet Vat heeft maandag aan negen vrijwilligers uit Sliedrecht een gemeentepenning uitgereikt. Dat gebeurde bij de gedecoreerden thuis, op veilige afstand. 

Deze zomer heeft de gemeente Sliedrecht een oproep gedaan om mensen te nomineren voor een gemeentepenning. De aanvragen zijn beoordeeld door het college van B&W. Vandaag hebben negen vrijwilligers de gemeentepenning van de gemeente Sliedrecht ontvangen uit handen van wethouder Piet Vat. 

Het gaat om Cees Boelen; Pieternel Boelen – Boer; Pieter de Mik; Nel Goedhart; Katja Gondrie; Lien van Ameijden-Nederlof; Hans van der Aa; Anna van Rijswijk en Wim Bakker Zij hebben zich alle negen op een bijzondere manier ingezet voor de samenleving. 

Vanaf 1989 tot en met 2020 heeft Cees Boelen trouw maaltijden bezorgd bij inwoners in Sliedrecht die hiervan afhankelijk zijn via SWS. Cees Boelen staat bekend om zijn punctualiteit en betrouwbaarheid, de cliënten konden er altijd op rekenen dat ze hun maaltijd op tijd in huis hadden. 

Sinds 1982 is Pieternel Boelen actief voor de pedicures van Stichting Welzijnswerk Sliedrecht. Als gastvrouw was zij tot de zomer van 2018 het gezicht voor de vele cliënten. Zij stond voor iedereen klaar en was lief en behulpzaam naar een ieder. 

Pieter Mik is vanaf 1995 lid van het bestuur van Stichting Het Vlot Sliedrecht. Deze stichting zet zich in voor het bevorderen van maatschappelijk werk en volksgezondheid voor ,met name, personen met een verstandelijke beperking. Pieter Mik was en is overtuigd van het goede werk van Stichting Het Vlot. Vanuit zijn betrokkenheid nam hij naast de rol van bestuurslid ook de rol van coördinator van het vrijwilligerswerk op zich. 

Nel Goedhart is de laatste 10 jaar mantelzorger geweest voor haar moeder en schoonmoeder, professional in de zorg en vrijwilliger. Haar leven staat in het teken van zorgen voor anderen. Trouw bezocht zij haar moeder en schoonmoeder in het verpleeghuis, werkte zij op de Merwebolder waar zij haar werkzame leven in 2021 gaat afsluiten en doet zij veel vrijwilligerswerk. Zo zit zij in de commissie geestelijke verzorging en verzet zij veel werk voor de aangepaste kerkdiensten in de Maranathakerk. 

Vanaf de start van de moestuin draagt Katja Gondrie haar steentje bij als vrijwilliger. Ze is beheerder van de lief en leed informatie en verzorgt voor iedereen een bedankje bij ziekte of verjaardag. Zij ondersteund als coördinator de nieuwe jonge garde. Zij stelt het projectbelang boven haar eigen belang en daarmee is ze dienend aan de mensen die behoren tot de doelgroep op onze tuin. 

Lien van Ameijden-Nederlof is vanaf 1980 in meerdere tijdsblokken actief geweest als vrijwilliger voor de Vrijetijdsclub ‘Het Vlot’. In totaal heeft zij zich meer dan 25 jaar wekelijks ingezet als begeleider op de wekelijkse ontspanningsavond waar deelnemers met een verstandelijke beperking welkom zijn om te knutselen, te handwerken en voor spel- en soosactiviteiten. 

Hans van der Aa is inmiddels 9 jaar penningmeester van de adoptiecommissie van de Hervormde Kerk. Eerder was hij diaken in de Hervormde Kerk. Hij is ook de fotograaf bij het dopen van de kinderen. En hij zet zich ook in als vrijwilliger tijdens kerkdiensten voor mensen met een beperking bij ASVZ. Naast al deze vrijwilligers activiteiten is de heer van der Aa dagelijks actief voor de online krant Sliedrecht24. 

Anna van Rijswijk is al 13 jaar actief als vrijwilliger bij ASVZ. Zij gaat elke week zwemmen en paardrijden met een cliënt. Als zich andere activiteiten of vakanties aandienen, dan gaat zij ook met deze cliënt mee. ‘Mevrouw Van Rijswijk is er een uit duizenden’ volgens haar cliënt. Naast haar goede zorg voor deze cliënt kijkt zij ook naar alle andere bewoners om. 

Wim Bakker houdt wekelijks de straten in zijn buurt schoon en onkruidvrij. Ook helpt hij Tablis met het bijhouden van het tuingedeelte in de gang achter zijn huis en is hij tuinvrijwilliger bij een woning van ASVZ. Jarenlang is hij mantelzorger geweest van zijn (vorig jaar) overleden vrouw. 

De gemeente Sliedrecht is trots op alle vrijwilligers in het dorp en wil hen graag eren voor hun tomeloze inzet in de Sliedrechtse samenleving. Helaas kan dat niet op de manier die we graag zouden willen. Om hen toch in het zonnetje te zetten heeft wethouder Piet Vat alle vrijwilligers persoonlijk bezocht om hen in het zonnetje te zetten door het uitreiken van de gemeentepenning. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie