Afbeelding
Sociale Moestuin

Kringloopwinkel schenkt Moestuinhuis

11 december 2020 om 08:00 Maatschappelijk

SLIEDRECHT De Sociale Moestuin Sliedrecht aan de Lijsterweg krijgt een nieuw onderkomen van de plaatselijke kringloopwinkel. Donderdag 10 december is hiervoor een akte van schenking door de twee besturen bij notaris Koppelaar ondertekend. Dit wordt het tweede gebouw wat dankzij de kringloopwinkel in het groene hart van Sliedrecht wordt gebouwd.

Aanvankelijk werd aan de kringloopwinkel gevraagd om te ondersteunen in de aanbouw van een serre aan het bestaande moestuinhuis. Echter gezien de leeftijd van het huidige gebouw en de waterschade uit 2015 werd het bouwtechnisch niet verstandig geacht om er iets nieuws aan te bouwen. Langzaamaan groeide bij de kringloopwinkel de plannen om een geheel nieuw gebouw te schenken. Tot vreugde het bestuur van de Sociale Moestuin stelde de Kringloopwinkel 200.000 euro ter beschikking voor nieuwbouw.

In verband met de huurgrond en de voorwaarden die zijn gesteld is gekozen voor een semipermanent gebouw bestaande uit 10 container units. Van de gemeente kreeg de Moestuin deze week de omgevingsvergunning toegestuurd en kan zodoende de opdracht verstrekt worden aan de firma Jan Snel uit Montfoort. Jan Snel die de Moestuin ook een mooi initiatief vindt, deed ook nog een duit in het zakje in de vorm van extra ramen en deuren in het gebouw.

De vrijwilligers van de Moestuin zijn razend enthousiast over de nieuwbouw en de fantastische sponsorbijdragen van Stichting Kringloop Centrum, Jan Snel en notaris Koppelaar. ,,Als moestuin zijn we naast de verkoop van groenten grotendeels afhankelijk van sponsorbijdragen. Dankzij deze bijdragen kunnen we verder bouwen aan onze sociale functie in de buurt”, aldus het bestuur van de Moestuin. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie