links: Marieke Sprong en rechts: Jolanda Verdoorn
links: Marieke Sprong en rechts: Jolanda Verdoorn Soroptimistclub Merwekring

Wijnactie Soroptimisten succesvol

Maatschappelijk

H’VELD-G’DAM Soroptimistclub Merwekring heeft in december voor de vierde keer een succesvolle wijnactie gehouden, in samenwerking met Wijnhandel van Ouwerkerk in Arkel. De actie heeft het bedrag van €4.500,- opgeleverd, dat bestemd is voor het door Leger des Heils Rijnmond-Zuidwest gesteunde project ‘Voorziening Tijdelijk Wonen’ in Gorinchem.

Op de valreep van 2020 reikte Jolanda Verdoorn van Soroptimistclub Merwekring een cheque van € 4.500 uit aan Marieke Sprong waarnemend teammanager van het Leger des Heils Rijnmond-Zuidwest. Dit bedrag is bij elkaar gebracht door een jaarlijks terugkerende actie van de Soroptimistclub door de verkoop van wijn.

Het project ‘Voorziening Tijdelijk Wonen’ van het Leger des Heils is onder andere bedoeld om vrouwen die door omstandigheden ineens hun woning moeten verlaten van een andere woning te voorzien. Zij kunnen dan voor een periode van negen maanden in een woning van het Leger des Heils terecht om zo hun leven, vaak samen met hun kinderen, weer op orde te krijgen. In die periode worden de vrouwen begeleid en zoekt het Leger des Heils samen met hen een nieuw eigen thuis, waar ze een veilige definitieve start kunnen maken. Door de gift van de Soroptimisten kunnen startpakketten worden samengesteld voor vrouwen die zonder eigen goederen en financiële middelen in de zeer sober ingerichte woning terecht komen. In zo’n startpakket zit bijvoorbeeld keukengerei, beddengoed en schoonmaakmateriaal.

Soroptimistclub Merwekring is een serviceclub voor vakvrouwen. De club zet zich in voor positie verbetering van vrouwen en kinderen, wereldwijd. Zij maakt deel uit van de Unie voor Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao en heeft ruim 3.400 leden verdeeld over 101 clubs. Wereldwijd zijn er 90.000 vrouwen in 124 landen Soroptimist.

In 2021 organiseert Club Merwekring de grote Vintage Modeshow. Vanwege Covid-19 zal dat medio september zijn en niet zoals gewoonlijk in het voorjaar en de Wijnactie komt ook dan weer in medio november. Zo genereren ze geld voor goede doelen.

advertentie
advertentie