Dodenherdenking
Dodenherdenking Richard van Hoek

Vanavond op Merwe TV, de Sliedrechtse kranslegging

Maatschappelijk

SLIEDRECHT Vanmiddag legde burgemeester Jan de Vries al een krans in alle rust bij het oorlogsmonument namens de Sliedrechtse bevolking. Vanwege de nog steeds geldende corona-maatregelen, wordt de toespraak en kranslegging opgenomen en uitgezonden op MerweTV. De uitzending start om 20.05 uur, direct na de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam. Inwoners van Sliedrecht worden van harte uitgenodigd om de uitzending te kijken en vanuit huis mee te herdenken. De Vries hield ook een toespraak.

Zoals ieder jaar wordt tijdens de Nationale Herdenking om 19.58 uur het signaal Taptoe geblazen, gevolgd door twee minuten stilte om 20.00 uur. Na de twee minuten stilte klinkt het Wilhelmus. De gemeente nodigt ook hier iedereen uit om thuis mee te zingen en daarna de Sliedrechtse herdenking te kijken via MerweRTV.

De Stichting Comité 4/5 mei Sliedrecht roept Sliedrechters die dat willen op om een bloem voor het raam te plaatsen op 4 mei. Als symbool voor het herdenken. ‘Hoewel we niet samen kunnen zijn, herdenken we zo toch met elkaar.’

advertentie
advertentie