Afbeelding
Kledingenzo

Iedereen weer welkom op afspraak bij Kledingbank Kledingenzo

Maatschappelijk

SLIEDRECHT Kledingbank Kledingenzo aan de Elzenhof 138 in Sliedrecht is een winkel vol met goede tweedehands kleding voor dames, heren en kinderen. Ook hebben ze schoenen, linnengoed en nog veel meer. Nu is er zomerkleding. 

Hun eerste doel is om mensen met een kleine beurs gratis te laten winkelen. Klanten van Voedselbanken en alle inwoners van Sliedrecht met een bijstandsuitkering krijgen elk seizoen voor elke persoon van hun huishouden een gratis kledingpas. Hiermee kunnen ze 15 kledingstukken uitzoeken. Afgelopen winter zijn er 550 kledingpassen uitgegeven. Dit alles is mogelijk omdat velen in het dorp hun “gebruikte kleding” bij hen brengen.

Voor coronatijd hadden ze nog een doelgroep, die bij Kledingenzo mocht winkelen: iedereen mag komen winkelen en de kleding kopen. Een jas kost €5,-, gewone kledingstukken €2,50. Het geld van de verkoop is bestemd voor de Voedselbank. Vanaf dinsdag 22 juni is de kledingbank ook weer open voor “koopklanten”. Om de coronamaatregels te handhaven en om te voorkomen dat er wachtrijen ontstaan, werken ze met afspraken. 

Voor een afspraak kan worden gebeld op 06-38908996 of gemaild op klanten@voedselbanksliedrecht.nl. De winkel is open op dinsdagmorgen, donderdagmorgen en vrijdagmorgen van 9.15 uur – 11.30 uur. Ze werken met tijdsblokken van drie kwartier.

advertentie
advertentie