Mevrouw Penninx-Booij opent de tentoonstelling van de Nachtwacht replica in Waardeburgh zorgcentrum Parkzicht.
Mevrouw Penninx-Booij opent de tentoonstelling van de Nachtwacht replica in Waardeburgh zorgcentrum Parkzicht. Parkzicht

Nachtwacht doet zorgcentrum Parkzicht aan

9 juli 2021 om 14:52 Maatschappelijk

SLIEDRECHT - De levensgrote replica van Rembrandts beroemde schilderij de Nachtwacht is gearriveerd in zorgcentrum Parkzicht in Sliedrecht. Sinds de zomer van 2020 stuurt het Rijksmuseum de replica rond langs verzorgings- en verpleeghuizen in Nederland. Een sympathieke actie om kunst naar de bewoners toe te brengen.

Mevrouw Penninx-Booij mocht de tentoonstelling officieel openen. Met de komst van de Nachtwacht is de Kunstweek in Parkzicht afgetrapt. Want kunst is niet alleen iets om naar te kijken en te bewonderen, maar vooral ook om zelf te beoefenen. De bewoners van Parkzicht gaan komende week onder andere aan de slag met schilderen, kleien en een dansworkshop. Ook komt theatergroep Vivendi optreden.

,,Kunst stimuleert de hersenen”, vertelt activiteitenbegeleider Sera Quik-Vruggink. ,,Dat niet alleen, zelf iets creëren geeft vooral veel plezier, voldoening en trots. Dat maakt kunst zo waardevol.” Met de Nachtwacht in huis is er aan inspiratie in ieder geval geen gebrek. De replica blijft maar liefst twee weken tentoongesteld in Parkzicht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie