Afbeelding
Kinderkrant Drechtsteden

Kinderkrant Drechtsteden ook in Sliedrecht

10 januari 2022 om 11:26 Maatschappelijk

SLIEDRECHT Vanaf januari 2022 verschijnt de Kinderkrant Drechtsteden ook in Sliedrecht. Iedere maand ontvangen de leerlingen van groep 5 tot en met 8 van alle basisscholen in Sliedrecht via school deze gratis regionale kinderkrant.

Kinderkrant Drechtsteden Kinderkrant Drechtsteden is een initiatief van Stichting Jong078. De kinderkrant is speciaal voor kinderen voor groep 5 tot en met 8. In de kinderkrant vertellen kinderen uit de Drechtsteden zelf over onderwerpen waar kinderen mee in aanraking kunnen komen. Onderwerpen zoals sport, kunst en cultuur, beroepen, techniek, natuur, verkeer, school en media, maar ook problemen zoals pesten of ziekte. Kinderen in groep 5 tot en met 8 ontvangen deze regionale kinderkrant in de klas. De kinderkrant is ook beschikbaar via openbare gelegenheden als de bibliotheek. En Kinderkrant Drechtsteden is ook te lezen op https://issuu.com/kinderkrantjong078.

Voor alle kinderen Kinderkrant Drechtsteden is de nieuwe naam van Kinderkrant Jong078. De naam is gewijzigd vanwege de 1e uitbreiding naar een gemeente in de Drechtsteden met een ander kengetal dan 078. Stichting Jong078 vindt het belangrijk dat de kinderkrant voor alle kinderen beschikbaar is. De krant is daarom gratis voor de kinderen en de scholen. In 2022 ontvangen dus maar liefst 13.500 kinderen iedere maand deze regionale kinderkrant. De deelnemende scholen zijn gevestigd in Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Heerjansdam en Zwijndrecht. En vanaf januari 2022 ook in Sliedrecht.

Kinderkrant Drechtsteden wordt mogelijk gemaakt door subsidies, fondsen en partners. In 2022 door gemeente Sliedrecht, gemeente Alblasserdam, gemeente Dordrecht, gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, gemeente Zwijndrecht, Stichting Maatschappelijke Betrokkenheid Zwijndrechtse Waard, Sterk Techniek-Onderwijs Dordrecht, Bibliotheek AanZet, JOGG, Bouw- en Inframensen en Smart Delta Drechtsteden. Daarnaast zijn er diverse partners in de regio, die de krant ondersteunen door het afnemen van enkele artikelen.

De redactie van Kinderkrant Drechtsteden is voor artikelen continu op zoek naar kinderen tussen de 7 en 12 jaar. Op social media staan regelmatig oproepen. Kijk eens op Facebook en Instagram. Misschien staat er een passend onderwerp bij. Een idee voor een artikel? Mail dan naar kinderkrantdrechtsteden@gmail.com.

Marjanne Dijkstra

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie