Spullen voor Oekraïne
Spullen voor Oekraïne Richard van Hoek

Locatie en datum inzamelingsactie Vluchtelingen Oekraïne bekend

Maatschappelijk

SLIEDRECHT De gemeente Sliedrecht heeft de inzamelingsactie van ‘Sliedrecht achter Vluchtelingen Oekraïne’ de mogelijkheid gegeven om een lokaal in de oude Groen van Prinsterer school hiervoor te gebruiken. Vrijdag 4 maart van 16.00 tot 20.00 uur staan vrijwilligers klaar om pakketten en goederen in ontvangst te nemen.  

In het vorige bericht is te lezen welke hulpgoederen ze specifiek zoeken. Wie de mogelijkheid heeft. doe dan dezelfde soort goederen in een doos. En zet op de doos met stift in het Engels wat erin zit. Bijvoorbeeld food, childrens clothes of blankets. ,,Dit vergemakkelijkt voor ons, maar juist ook voor de ontvangende kant, het sorteren en verdelen.”

Transport naar de grens van Oekraïne waar de vluchtelingen opgevangen worden. is geregeld. Een internationaal transportbedrijf met veel connecties in die gebieden wilt heel graag de ingezamelde hulpgoederen vanuit Sliedrecht transporteren. Deze vervoerder gaat al deze hulpgoederen naar Polen brengen. Via het netwerk van zijn Poolse chauffeurs is er contact met de lokale overheden van de diverse steden en dorpen in het grensgebied waar vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen worden. Zij weten welke huishoudens liefdevol extra mensen hebben opgenomen in hun huis en welke organisaties daar actief zijn. De ingezamelde hulpgoederen vanuit Sliedrecht komen zo terecht bij hen, die nu garant staan vol compassie, voor de eerste directe opvang van deze slachtoffers van oorlogsgeweld. ,,Fijn om te weten dat wij vanuit ons kleine Baggerdorp zo een klein steentje kunnen bijdragen ter ondersteuning.”

advertentie