Afbeelding
Humanitas

Humanitas Home-Start zoekt nieuwe vrijwilligers

Maatschappelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM Humanitas Home-Start en Wel Thuis zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor ondersteuning aan gezinnen. 

Vrijwilligers zijn een belangrijk maatje voor ouders en hun kinderen. Zij bieden een luisterend oor, vriendschappelijke ondersteuning en praktische hulp. Wekelijks gaan de vrijwilligers bij het gezin op bezoek. Ouders geven zelf aan waarvoor ze tips of ondersteuning willen hebben. De vrijwilliger denkt mee met de ouders. Samen wordt er gezocht naar oplossingen. Door te laten zien wat goed gaat, groeit het zelfvertrouwen. Na een paar maanden tot maximaal anderhalf jaar gezinsondersteuning gaat een gezin weer op eigen kracht verder.

Een moeder vertelt: ,,De vrijwilliger brengt rust in mijn gezin. Ze biedt mij als ouder een luisterend oor, doet een spelletje met de kinderen en denkt mee met vragen.”

De vrijwilligers worden goed begeledi door Humanitas. Zij krijgen een training en de coördinator begeleid de vrijwilliger bij het ondersteuningsproces. Er start een nieuwe training in juni van dit jaar. In deze training worden vrijwilligers voorbereid op de ondersteuning die ze gaan bieden in de gezinnen.

Bel of mail voor meer informatie naar de coördinator van Home-Start Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam, Sascha Zonneveld 06-20249328, s.zonneveld@humanitas.nl

Info: www.home-start.nl of www.humanitas.nl

advertentie