Afbeelding

Uitverkoop bij kledingbank Kledingenzo

Maatschappelijk

SLIEDRECHT Kledingbank Kledingenzo in Sliedrecht houdt zaterdag 2 juli een uitverkoop. Er is zomerkleding voor  dames -, heren - en  kinderen, maar er is ook linnengoed. Bij de uitverkoop kan iedereen kleding komen kopen. Alles is voor de halve prijs. De gewone prijs is 2,50 euro voor een kledingstuk. De uitverkoop begint om 9.30 uur en eindigt om 12.30 uur.  De kledingbank is gevestigd aan de Elzenhof 138 in Sliedrecht. De opbrengst van deze uitverkoop is voor Voedselbank Sliedrecht.

De opzet van de Kledingbank is in eerste instantie bedoeld om gratis kleding aan te bieden aan huishoudens met een kleine beurs. Er is hiervoor een pasjessysteem. Voor elke persoon van het huishouden mogen per seizoen 15 stuks kleding + een jas en een paar schoenen uitgezocht worden. Een pasje is beschikbaar voor klanten van Voedselbank Sliedrecht, Gorinchem en Giessenlanden-Zederik en alle huishoudens in Sliedrecht met een bijstandsuitkering, die de Gemeentebrief ontvangen. Op vertoon van deze brief ontvangen zij kledingpassen. Elke hulpverlener kan ook een aanvraag doen voor kledingpassen. Ook de Oekraïners uit het dorp en daar buiten, kunnen kledingpassen krijgen.  In de zomer van 2021 zijn 605 kledingpassen uitgegeven en afgelopen winter waren dit er 693.

Met de Kledingbank wordt de Voedselbank financieel geholpen. Daarom kan iedereen bij de Kledingbank kleding komen kopen. Dit kan ook, omdat het aanbod van kleding heel groot is. De openingstijden zijn: dinsdag-, donderdag- en vrijdagmorgen van 9.15 uur en 11.30 uur en donderdagavond van 18.30 uur tot 20.00 uur (de laatste van de maand). Iedereen, met pasjes of om te kopen is welkom. Meer informatie via www.voedselbanksliedrecht.nl/kledingenzo.

advertentie
advertentie