Afbeelding
Home-Start

Gezinsmaatjes gezocht bij Humanitas

Maatschappelijk

SLIEDRECHT Elk gezin maakt wel eens een periode door waarin het niet zo goed gaat. Meestal lossen de ouders deze problemen zelf op. Maar soms hebben gezinnen meer dan anders behoefte aan een luisterend oor of een helpende hand.

,,Gezinsmaatje zijn is mooi en zinvol”, vertelt één van de vrijwilligers van Humanitas. ,,Je komt in contact met gezinnen, andere culturen en andere manieren van leven.”

Gezinsmaatje bij Humanitas gaan wekelijks zo’n 2 uur naar ‘hun’ gezin. Je bent een belangrijk maatje voor ouders en hun kinderen. Ouders geven zelf aan waarbij ze steun willen. Het maatje biedt tijd en aandacht in de vorm van een luisterend oor en vriendschappelijke steun. Samen wordt gezocht naar praktische oplossingen voor hulp. Door te laten zien wat goed gaat groeit het zelfvertrouwen van de ouder. De steun van het gezinsmaatje duurt een paar maanden tot maximaal anderhalf jaar. Daarna gaan de ouders weer op eigen kracht verder. 

TRAINING NIEUWE VRIJWILLIGERS In november start een voorbereidende basistraining voor nieuwe vrijwilligers. Tijdens deze training maken belangstellenden kennis met het vrijwilligerswerk, doen ze vaardigheden op en gaan ze na of dit werk bij hun past.

Data: 1, 8, 15 en 22 november van 9.30 tot 12.00 uur op de locatie in Dordrecht.

Bel, app of mail voor meer vrijblijvende informatie naar coördinator Sascha Zonneveld 06-20249328 of s.zonneveld@humanitas.nl

Info: www.humanitas.nl en op social media: Humanitas Drechtsteden.

Heb jij een luisterend oor voor een gezin?
advertentie
advertentie