Het nichtje van Monique was maar wat blij met het tuinhuisje.
Het nichtje van Monique was maar wat blij met het tuinhuisje. Monique IJsbrandy

Monique knapte een huisje op

7 juni 2020 om 08:03 Mensen

SLIEDRECHT Bindt het coronavirus je alleen maar aan huis? Worden je mogelijkheden er steeds verder door verkleind? Maak je niets meer mee? Of ontwikkelde jij een nieuwe hobby of werd je trots op wat je hebt gedaan in de periode dat je niet naar je werk of naar school kon? Nam je een initiatief tot iets heel nieuws, iets waarvan je niet wist dat je het in je had? Vertel erover in Het Kompas!

door Jan Wieman

Horecapersoneel, ZZP-ers in diverse branches, uitzendkrachten, musici en personeel van kappersbedrijven, scholieren, studenten, kwamen noodgedwongen thuis te zitten. Zo ook de 20-jarige Monique IJsbrandy, zij werkt sinds haar 15e als kapster samen met vijf collega's 32 uur per week bij 'Haarmode Willem' in Sliedrecht. Monique kon ook vanwege het gevaar voor verspreiding van het coronavirus wekenlang niet naar haar werk. Dat was niets voor haar, want ze werkt er met plezier en heeft energie genoeg. ,,De eerste weken vond ik het nog niet zo erg, maar daarna ging dat niets doen me toch wel vervelen. Ik kon niet naar mijn familie en vrienden en kon mijn hobby's zingen in een studio en samen gezellig uitgaan met vriendinnen niet uitvoeren."

Op 11 april mocht ook ik eindelijk weer eens mijn haar tot normalere proporties terug laten brengen bij de kapper en trof Monique. We spraken af dat we het niet over de corona zouden hebben want daar had ze het nu al een week lang met veel klanten over gehad en ze vond het ook wel leuk om het over andere onderwerpen te hebben. Dus stelde ik haar de vraag "heb je in de achterliggende periode nog een nieuwe hobby ontwikkeld of iets gedaan waar je trots op werd?"

Monique dacht heel even na en zei toen: ,,Ja ik heb samen met mijn vriendin Amylooren een tuinhuisje gebouwd en geschilderd, of eigenlijk hebben we het eerst helemaal uit elkaar gehaald, schoongemaakt en toen weer in elkaar gezet en geschilderd. Mijn vriend en mijn vader gaven het de finishing touch. Mijn kleine nichtje Bo is er heel erg blij mee, ze wil er nu elke dag in spelen. Ik heb nooit gedacht dat ik zoiets zou kunnen, daar ben ik heel trots op."

Ook een nieuwe hobby of verborgen talenten ontdekt en wil je daar graag iets over vertellen? Neem dan contact op met Het Kompas Sliedrecht via kompas.sliedrecht@bdu.nl en wie weet staat jouw verhaal volgende week in Het Kompas Sliedrecht.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie