Saskia met een aantal in de vrije tijd door haar ontworpen spulletjes en het speciale mondkapje.
Saskia met een aantal in de vrije tijd door haar ontworpen spulletjes en het speciale mondkapje. Jan Wieman

Door corona werd Saskia creatiever

18 juni 2020 om 09:15 Mensen

SLIEDRECHT Het Kompas Sliedrecht spreekt met mensen die door de coronacrisis een oude (of juist nieuwe) hobby of bezigheid hebben opgepakt. Het niet mogen tatoeëren vanwege het gevaar voor corona deed Saskia Remeijsen-van Mourik (42) besluiten haar oude hobby tekenen weer op te pakken. Ze merkte dat ze zich via haar tekeningen heel goed kon uiten en werd er blij van. Ze vindt dat anderen ook meer zouden moeten gaan tekenen. ,,Je kunt er zoveel in kwijt."

door Jan Wieman

Ook Saskia ging niet in een hoekje zitten kniezen, de coronamaatregelen maakten dat zij actief bezig ging om te kijken hoe zij zichzelf bezig kon houden. Niets doen past niet zo goed bij haar, zij kwam terecht bij een 'oude liefde'. ,,Tekenen is altijd al mijn hobby geweest", zo vertelt ze. Op de middelbare school viel haar tekentalent op, ze kreeg het advies om de lerarenopleiding tekenen te gaan volgen aan de Willem de Kooningacademie in Rotterdam. Nadat ze die met succes had afgesloten ging ze les geven op de kunstacademie, maar ze kwam er al snel achter dat het leraarschap niet haar 'ding' was.

De moeder van twee jonge kinderen tatoeëert sinds 2011, eerst in een kamer in haar woning maar dat werd toch wat lastig. Sinds een aantal jaren heeft ze een eigen tattooshop 'Rebelyells' die op de Kerkbuurt is gevestigd. In de periode dat de shop gesloten moest blijven vanwege de coronamaatregelen heeft Saskia zich goed kunnen bezighouden met het tekenen. ,,Als ik aan het tatoeëren ben kan ik niet tekenen wat ik leuk vind dan moet ik maken wat de klant wil, mijn wensen zijn daarbij niet belangrijk. Nu heb ik me dus heerlijk uitgeleefd. Ik heb bijvoorbeeld vrolijke illustraties gemaakt en fan-art van mijn favoriete films zoals Harry Potter en Totoro. Ook heb ik als ode aan het zorgpersoneel 'The Rose of No Man's Land' gemaakt. Ik ontdekte dat ik kleine illustraties via de magnetron tot pins kon omvormen. Zo werd ik steeds creatiever en ging ik ook stickers en stickervellen en kaarten ontwerpen. Via een speciale site waar alleen eigengemaakte en door jezelf ontworpen hobbyspullen kunnen worden verkocht, etsy.com, kon ik zo laten zien wat ik kan en nog een heel klein beetje geld verdienen."

Nu de tattoo-shop weer open is, is Saskia daar weer een actief maar helpt zij niet meer dan twee klanten per dag. Iedereen moet verplicht een mondkapje op bij binnenkomst. De voorkant van haar eigen mondkapje heeft een bijzonder, door haar ontworpen design gekregen.

Ook vertellen wat jou door de crisis loodst? Mail naar kompas.sliedrecht@bdu.nl en misschien staat jouw verhaal volgende week in de krant.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie