Afbeelding
Privé

Tom gaat lopen over zeven continenten

Mensen

SLIEDRECHT Hij was teamleider in de zorg en werkte in de bouw. Om hem heen settelden zijn familie en vrienden zich en ze startten gezinnen. ,,Ik spaarde steeds weer voor een nieuwe reis. Niets van wat ik deed als ik hier was zette mijn ‘soul on fire’. Tot ik bedacht dat ik de wereld rond wilde. Niet zomaar, maar lopend. Je bent dan heel benaderbaar. Sinds ik dat idee bedacht, bijna twee jaar geleden, kon ik aan niets anders denken. Dat is wat ik wilde doen.” Tom Boerman (34) ging afgelopen zaterdag op zijn ‘bizarre’ reis om 40.000 kilometer over alle continenten te lopen.

,,Ik word gewoon écht heel gelukkig van reizen: andere culturen ontdekken en verbinden met andere mensen, ik vind het heerlijk. Maar ik ben 34 geworden, reizen voor mijn eigen plezier vind ik ook inhoudsloos. Op eerdere reizen zag ik zoveel nood en ellende op de wereld, ik kan niet sterven zonder dat ik daar iets aan gedaan heb. Dus richtte ik stichting Walk Around The World op en wil ik al lopend de plekken ontdekken waar ik met de stichting kan helpen. Later kan ik terug naar die plekken om mensen te laten zien wat er met hun geld is gebeurd. Ik heb een aantal bedrijven die me steunen, maar dit project is ook afhankelijk van sponsoren om het te laten slagen. Ik zie dit echt als mijn werk, af en toe kom ik een paar weken terug om vakantie te houden en mijn familie en vrienden te zien.”

Boerman zoekt geen probleemloos avontuur. ,,Het moet een beetje wringen. Ik ben niet bezig met een lange vierdaagse. Ik ben gewoon zo benieuwd wat ik tegen ga komen.” Wie dat wil kan met de geboren Hardinxvelder meereizen via zijn website en sociale media. ,,Op mijn website heb ik een doneerbutton en in ruil voor een donatie neem ik ze mee op reis langs alle mooie plekken en goede doelen die ik wil ondersteunen. Het is een andere manier van een boek schrijven over mijn ervaringen. Ik hoop ook ooit in het theater te kunnen staan om mijn verhalen te delen.” Voor het delen heeft Boerman een vlogcamera, smartphone en satelliettelefoon bij zich. ,,Die laatste is vooral in geval van nood, maar mensen kunnen me ook live volgen op mijn site. Bang ben ik niet, maar van beren ben ik geen fan.” Boerman weet precies wat hij gaat missen. ,,Er onvoorwaardelijk zijn voor mensen. Mensen op zich niet, want ik zal genoeg mensen tegenkomen, maar er niet kunnen zijn voor de mensen van wie ik hou, vind ik vervelend.”

Boerman volgen en steunen kan via www.iwalkaroundtheworld.com. Zijn foto’s zijn ook te zien via Instagram op @iwalkaroundtheworld.

door Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie