Myrthe is met negen andere meiden in de race om Miss Nederland te worden.
Myrthe is met negen andere meiden in de race om Miss Nederland te worden. Richard van Hoek

Sliedrechtse Myrthe gaat voor Miss Nederland

18 juni 2021 om 10:21 Mensen

SLIEDRECHT - ,,Ik houd van de afwisseling. Ik vind het heerlijk om op het veld te staan bij vv Sliedrecht en blauwe plekken op te lopen, maar ik houd ook van make-up en leuke kleding. Als Miss Nederland kan ik laten zien wie ik ben en wat ik wil.” Aan het woord is de Sliedrechtse Myrthe van der Vlies (24). Ze maakt deel uit van een groepje van tien jonge vrouwen die in de race zijn om de titel Miss Nederland 2021.

De jonge Sliedrechtse deed vanaf haar zestiende modellenwerk en kende ‘het wereldje’ al een beetje. ,,Ik heb mezelf opgegeven door een aantal foto’s op te sturen. Uiteindelijk ben ik nu bij de laatste tien beland. Met de deelname aan Miss Nederland combineren de maatschappelijke kant van de samenleving en de modellenwereld zich. Dat vind ik leuk. Dit groepje wordt tot de finale van Miss Nederland eind augustus gevolgd door een cameraploeg en op SBS wordt dan de serie Van Casting tot Kroning uitgezonden.”

Myrthe wil zich met haar deelname aan Miss Nederland inzetten voor dat mensen elkaar weer gaan vinden na deze coronatijd. ,,Mensen moeten elkaar weer gaan helpen en elkaar weer als echt mens gaan zien. Social media is ook een belangrijk onderdeel van de Miss Nederland-verkiezing en ik ben altijd me altijd bewust van hoe ik daar op over kom. Mensen kunnen een bepaald beeld van me hebben en ik wil een echt persoon laten zien. Niet alleen de Myrthe die meedoet met de Miss-verkiezing, maar ook de Myrthe met de blauwe plekken van de voetbaltraining bij vv Sliedrecht.”

Tot eind augustus zit Myrthe in het traject met de andere negen meiden. ,,We volgen trainingen op het gebied van social media, voeding, sporten en hoe je moet lopen op de catwalk. Ik leer hier ontzettend veel van als persoon, maar ook over hoe ik in een groep sta. Ik krijg veel support van mijn familie en vrienden, collega’s en teamgenoten. Het lastigste tot nu toe? Ik ben best wel een stoer iemand met een grote mond en om mijn kwetsbare, rustige kant te laten zien, dat vind ik nog wel eens moeilijk. Maar ook dat leer ik steeds beter.”

Volg Myrthe op Instagram via @myrthevdvlies en @missnederland.

door Marjanne Dijkstra

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie