Afbeelding
Markant

Cursus ‘Dementie, en nu?’ voor mantelzorgers

20 augustus 2021 om 15:42 Mensen

SLIEDRECHT-  Rivas ledenorganisatie houdt vanaf donderdag 23 september de cursus Dementie, en nu? voor inwoners van gemeente Sliedrecht. Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor mantelzorgers van een persoon met dementie. De deelnemers worden in een groep van maximaal vijftien personen professioneel begeleid. Zij doen nieuwe inzichten, kennis en vaardigheden op die hen helpen beter het hoofd te bieden aan de soms uitdagende zorgsituatie. De cursus bestaat uit tien bijeenkomsten van 9.00 tot 12.00 uur en vindt plaats in Verpleeghuis Waerthove in Sliedrecht.

Na de diagnose van een vorm van dementie zijn er vaak veel vragen. Niet alleen praktische vragen, maar ook op emotioneel vlak. Om als mantelzorger de zorg voor een persoon met dementie vol te houden, helpt het om meer te weten over dementie, de impact ervan, hoe ermee om te gaan en te weten welke ondersteuning mogelijk is. Dit helpt mensen

met dementie om langer zelfstandig in hun vertrouwde omgeving te wonen, met behoud van kwaliteit van leven. Een geriatrieverpleegkundige van het Geriatrisch Onderzoek en Adviescentrum (GOAC) van Rivas Zorggroep geeft deelnemers van deze cursus meer inzichten, kennis en vaardigheden. Ook is er ruimte voor reflectie met deelgenoten over de behandelde onderwerpen.

De cursus start op donderdag 23 september en vindt op donderdagen plaats van 9.00 tot 12.00 uur in Verpleeghuis Waerthove, Kerkbuurt 200 in Sliedrecht. De vervolgbijeenkomsten zijn op 7 en 21 oktober, 4 en 18 november, 2 en 16 december, 13 en 27 januari en 10 februari 2022.


Deelname aan de training ‘Dementie en nu?’ kost voor leden van Rivas ledenorganisatie 50 euro. Niet leden betalen 95 euro. Deelnemers ontvangen bovendien het boek ‘Dementie en nu?’ en handige naslagwerken gratis. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.rivas-ledenorganisatie.nl.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie