Arjan Meerkerk.
Arjan Meerkerk. Suzanne Heikoop

Terug- en vooruitblikken met...: Wethouder Arjan Meerkerk

1 januari 2023 om 12:31 Mensen

HARDINXVELD-GIESSENDAM In deze rubriek Terug- en vooruitblikken met... kijken we zo rond de jaarwisseling met een aantal Hardinxvelders en Sliedrechters terug op 2022 en vooruit naar 2023. Wat waren hun mooie ervaringen en waar kijken ze naar uit? Vandaag Hardinxvelds wethouder Arjan Meerkerk.

Hoe kijk je terug op 2022?

,,2022 is voor ons persoonlijk een jaar geweest met grote veranderingen en zegeningen. In mei ben ik na de verkiezingen aangetreden als wethouder namens de SGP. Dat betekende een switch van werkzaamheden. Daarnaast zijn Marlies en ik in augustus verhuisd naar de Rivierdijk.”

Heb je ergens spijt van?

,,Er zijn zoveel zegeningen om op te merken. En toch betrap ik mezelf er regelmatig op dat ik wel eens loop te mopperen, ten onrechte. Dat is iets wat mij spijt.”

Wat was een indrukwekkend moment in 2022?

,,Indrukwekkend vond ik het moment - in het voorjaar was dat - waarop je merkte dat corona op zijn retour raakte. Het voelde alsof we weer opgelucht adem konden halen. Vrijwel parallel hieraan raakte de wereld in de greep van de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne met Rusland. En opnieuw ervaren velen aan den lijve de ingrijpende gevolgen die dit heeft op ons leven. Net als bij de coronalockdowns was het hartverwarmend te zien hoe mensen voor elkaar klaar stonden.”

Wat wil je in 2023 anders gaan doen?

,,Haha, ik zou graag nog wat vaker de fiets pakken op weg naar het werk. Dat is niet alleen gezond voor lichaam en geest maar ook nog goed voor de portemonnee en draagt bij aan lagere CO-uitstoot. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik comfort toch ook wel belangrijk vind. Dus ik waag me maar niet aan beloften.”

Heb je goede voornemens of doelen voor 2023?

,,Ik heb geen specifieke goede voornemens.”

Arjan Meerkerk (42) is wethouder voor de SGP in Hardinxveld-Giessendam. 

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie