Afbeelding
Google maps

Kennismaken met vrijwilligerswerk in Tiendwaert

Zorg

HARDINXVELD-GIESSENDAM Rivaslocatie Tiendwaert houdt dinsdagavond 31 augustus een inloopavond om kennis te maken met het vrijwilligerswerk in het verpleeghuis. Geïnteresseerden kunnen tussen 19.00 en 21.00 uur terecht in De Gieterij (in Tiendwaert) aan de Jupiterstraat 2 in Hardinxveld Giessendam.

Anke Trapman (63) is bijna vijf jaar vrijwilliger in Tiendwaert en haalt er naar eigen zeggen veel voldoening uit. Haar vrijwilligerswerk begon als een project via de kerkgemeenschap. Ze had geen ervaring in de zorg, maar ontdekte al snel dat je ook zonder die ervaring veel kan toevoegen aan het leven van de bewoners in het verpleeghuis.

Anke: ,,Ik ging in gesprek met een aantal bewoners en voelde dat zij zoveel vreugde uit die momenten haalden. Ik ben heel erg geïnteresseerd in mensen en besloot al snel dat ik vrijwilligerswerk in Tiendwaert wilde blijven doen. n de loop van de jaren is dat met zo’n vijf bewoners geweest en ik ga iedere week een middag naar één of twee van hen toe. We kunnen gewoon een kopje koffie drinken, maar we voeren ook regelmatig intensieve gesprekken. Bijvoorbeeld over hun jeugd of over afscheid nemen. Gesprekken die zij soms met hun familie niet meer kunnen of durven voeren. Dat is heel bijzonder.”

Anke kan het vrijwilligerswerk dan ook van harte aanraden. ,,Het is echt een verrijking van mijn leven. De mensen waarmee ik praat hebben heel veel levenservaring en ik haal mooie inzichten uit onze gesprekken. Daarnaast voel ik mij altijd ontzettend gewaardeerd door zowel de bewoners als de medewerkers.”

,,Je kunt altijd iets toevoegen”, legt Anke uit. ,,Je hoeft er echt geen ervaring voor te hebben en je kunt helemaal zelf bepalen wat je doet en hoeveel tijd je erin steekt. Het kan al iets heel kleins zijn. Helpen tijdens het eten, wandelen met een bewoner of met een klein groepje een spelletje doen. Een beetje extra aandacht is al heel waardevol. Er wordt echt gezocht naar wat bij jou past en alle hulp is welkom. Dus probeer het eens, ik had ook niet gedacht dat ik het zo leuk zou vinden!”

Voor meer informatie kunnen belangstellenden terecht bij vrijwilligerscoördinator Hetty Bezemer (h.bezemer@rivas.nl). Via dit e-mailadres kunnen mensen zich ook aanmelden voor de inloopavond (dit is verplicht in verband met de coronaregels). 

advertentie
advertentie