Remko van Voorst en Gert-Jan Bergwerf presenteren 9 december weer de Merweradio top 100.
Remko van Voorst en Gert-Jan Bergwerf presenteren 9 december weer de Merweradio top 100. Esther Verlinde

Stem ook voor de Sliedrechtse Merweradio top 100

Muziek

SLIEDRECHT Het is nu voor het zesde jaar weer zover: de Merweradio Top 100 komt eraan. Wat begon als een experiment van Gert-Jan Bergwerf en zijn maat Remko van Voorst, is uitgegroeid tot een begrip in Sliedrecht en ver daarbuiten. Op 9 december wordt de Top 100 uitgezonden op Merweradio.

door Marjanne Dijkstra

Toen hij eraan begon, had hij nooit kunnen denken dat het zo’n succes zou worden. ,,Juist omdat ik zelf de Top 2000 zo leuk vind, heb ik dit ooit opgezet. Bij de eerste editie leverden mensen nog een top drie van beste nummers aan, maar dat veranderde later in een top vijf. De eerste editie werd samengesteld uit zo’n vierhonderd lijstjes en elk jaar zijn we daar weer ruim overheen gegaan. Het is gewoon superleuk om te zien wat mensen inleveren. Het is ook heel divers: ik krijg lijstjes van mensen in een thema, maar je ziet ook dat bands als De Dijk, de Golden Earring en Doe Maar het dit jaar goed doen in de lijstjes die ik al binnen kreeg. Om die bands heen is van alles aan de hand en dat weerspiegelt dan in de lijstjes. Maar alles is welkom. Het leuke is dat ze overal vandaan komen, van Sliedrecht tot Amerika tot Zuid-Afrika tot Duitsland.”

De voorbereiding van de Merweradio top 100 2022 is dus in volle gang. Bergwerf: ,,De bedoeling is dat we op de bewuste vrijdag om 12 uur ‘s middags beginnen aan de top 100, maar we zijn in conclaaf om de twee uur daarvoor al een deel van de nummers te draaien die de lijst net niet hebben gehaald. We hebben ook al twintig sponsoren van de prijzen voor de popquizjes die we tussendoor houden. We zijn gewoon lekker op schema, ik wacht nu op nog veel meer lijstjes met de vijf favoriete nummers van mensen.”

Vorig jaar werden er in totaal 1.029 lijstjes in geleverd. Het leverde toen een nieuwe nummer één op, namelijk Bohemian Rhapsody van Queen. Bergwerf hoopt stiekem op weer een nieuwe nummer 1. Wie ook een lijstje wil inleveren kan dat vanaf nu tot 30 november doen door een top vijf samen te stellen en die te mailen naar bergwerf@gmail.com. Op vrijdag 9 december is de lijst vanaf 12 uur ‘s middags te beluisteren via 105.4 FM, te bekijken via Merwe TV en ook te volgen via www.merwertv.nl.

advertentie
advertentie