Remko van Voorst en Gert-Jan Bergwerf presenteren vrijdag 10 december de Merweradio top 100.
Remko van Voorst en Gert-Jan Bergwerf presenteren vrijdag 10 december de Merweradio top 100. Esther Verlinde

Merweradio Top 100 viert eerste lustrum

19 oktober 2021 om 10:37 Muziek

SLIEDRECHT Nog voor de gekte rond de Top 2000 op Radio 2 uitbarst zendt Merweradio haar eigen equivalent uit. De Merweradio Top 100 vindt op vrijdag 10 december alweer voor de vijfde keer plaats.

door Marjanne Dijkstra

Dat zijn idee zou leiden tot een lustrum voor de Merweradio Top 100, had Gert-Jan Bergwerf begin 2017 nooit kunnen bedenken. ,,Ik word zelf gewoon altijd heel erg blij van de Top 2000 en had het idee opgevat om zoiets ook in Sliedrecht te doen. Ik vroeg mijn achterneef José om hulp, hij was mijn ingang bij de lokale radio. Uiteindelijk heeft hij zich toen hard gemaakt voor een plekje voor mij en konden we dat jaar de eerste Merweradio Top 100 organiseren. Toen nog stuurden mensen een top 3 in van favoriete liedjes, inmiddels is dat een top 5. Waar ik dat eerste jaar zo’n driehonderd lijstjes kreeg toegestuurd, zit ik nu al bijna aan de vierhonderd inzendingen.”

Vorig jaar was een zware uitzending voor Gert-Jan Bergwerf en zijn vriend en mede-presentator Remko van Voorst. ,,Natuurlijk was het al een bizar jaar door alle maatregelen rondom het coronavirus. Geen gezelligheid in de studio helaas. Maar de echte mokerslag moest toen nog komen. Mijn achterneef José was erg ziek en hij overleed op de maandag vóór de uitzending. De vrijdag van de uitzending was het condoleren en de dag erna de uitvaart. Omdat enkele weken ervoor ook al een radiomaatje van ons was overleden, Rob Bakker, waren we helemaal kapot.”

Dit jaar zijn de heren met frisse moed aan de slag gegaan. ,,Er zijn alweer heel wat lijstjes binnen en tijdens de uitzending spelen we weer elk uur een popquiz waarbij mensen mooie prijzen kunnen winnen.” Vorig jaar bestond de top 3 uit Comfortably Numb van Pink Floyd, Bohemian Rhapsody van Queen en Just Breathe van Pearl Jam. Wie er dit jaar op 1 staat, kan Bergwerf nog niet zeggen, omdat de stembus nog anderhalve maand open is. ,,Er zijn wel al veel leuke lijstjes binnen, zoals onder andere een hele Franstalige top 5 of iemand die vijf liedjes binnen het thema zoen/kiss heeft ingestuurd. Ook Charles Aznavour komt regelmatig voorbij in de lijstjes. Die verscheidenheid is gewoon heel leuk om te zien.”

Ook een lijstje inleveren? Dat kan door een top 5 te mailen naar bergwerf@gmail.com tot 30 november. De Merweradio Top 100 wordt uitgezonden op vrijdag 10 december vanaf 12.00 uur op 105.4 FM of www.merwertv.nl.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie