Afbeelding
Gemeente Sliedrecht

Sliedrecht viert boomfeestdag

9 maart 2020 om 08:11 Natuur en milieu

SLIEDRECHT Dit jaar viert de gemeente Sliedrecht een 'dubbele' boomfeestdag. Maandag 16 maart worden op twee locaties bomen geplant: op een grasveld aan de Elzenhof en aan de Tiendweg.

Op maandagochtend om 11.00 uur komen eerst de leerlingen uit groep 6 van de Anne de Vriesschool in actie. Zij planten samen met wethouder Ton Spek 20 fruitbomen op een grasveld bij de Elzenhof. Iedereen is hierbij van harte welkom.

In de middag plant de buitendienst samen met Ton Spek 21 bomen aan de Tiendweg. Het gaat hier om grote soorten zoals iepen, essen, moeraseiken en lindes. De boomfeestdagbomen maken onderdeel uit van 112 extra bomen die de gemeente dit jaar plant. Deze bomen vervullen een deel van de collegeopdracht van 10% meer groen. Ze komen bovenop het vervangen van zieke bomen en de verplichte herplant na kap.

Om de dubbele viering van boomfeestdag mogelijk te maken, heeft de gemeente voor een eigen dag gekozen. De Nationale Boomfeestdag is op woensdag 18 maart. Het landelijke motto is dit jaar 'bomen geven energie'. Tijdens boomfeestdag wordt ook een poging gedaan voor een nieuw nationaal boomplantrecord. De extra bomen in Sliedrecht helpen hier aan mee.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie