Afbeelding
Sliedrecht Groen

Sliedrecht Groen brengt waardevolle bomen in kaart

2 juli 2021 om 12:22 Natuur en milieu

SLIEDRECHT - Elke vijf jaar wordt de waardevolle bomenlijst door de gemeente geactualiseerd. Stichting Sliedrecht  Groen leverde wederom, voor de derde keer, een lijst met potentiële waardevolle bomen in bij de gemeente. Met deze lijst wordt dan met gemeentemedewerkers en Stichting Sliedrecht Groen langs de bomen gefietst. Dit jaar vond de fietstocht plaats op donderdag 1 juli.

De bedoeling van Stichting Sliedrecht Groen is om alle mooie, waardevolle maar ook beeldbepalende bomen op deze lijst te krijgen zodat ze zo goed mogelijk beschermd worden. Na goedkeuring worden de bomen toegevoegd op de website www.sliedrechtgroen.com

Bomen zijn voor iedereen heel belangrijk. Ze zorgen niet alleen voor schonere lucht, maar zorgen ook  voor verkoeling, biodiversiteit en niet te vergeten ze dragen bij aan de bestrijding van de CO2 uitstoot. Zeker gezien de klimaatveranderingen, is het erg belangrijk dat er zoveel mogelijk bomen in onze gemeente blijven staan. Het is daarom een goede zaak dat er volgend jaar 900 bomen extra geplant moeten zijn. Stichting Sliedrecht Groen heeft regelmatig overleg met de gemeente over bijvoorbeeld aangevraagde kapvergunningen en eventueel herplanten van bomen, nieuw aan te planten groen en het behouden van groen. 

Er zijn vele soorten bomen in de gemeente te vinden. De komende tijd wordt daar via Het Kompas  meer aandacht aan besteed door middel van artikelen over soorten bomen in Sliedrecht.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie