Afgedankte kerstbomen.
Afgedankte kerstbomen. Gemeente Ouder-Amstel

Kerstboominzameling door gemeente

4 januari 2022 om 13:23 Natuur en milieu

SLIEDRECHT Eerdere jaren konden inwoners van Sliedrecht hun kerstboom na de feestdagen op verschillende plekken inleveren. Door de lockdown kan dat deze keer niet. In plaats daarvan haalt de gemeente de kerstbomen op, er is een eenmalige inzamelronde op 7 januari.

Wie wil kan zijn kerstboom op 7 januari voor 7.30 uur aanbieden op de plek waar normaal het huisvuil wordt aangeboden. Haal wel alle verlichtingen, ballen en slingers uit de boom en zorg dat er geen pot of kruis meer onder zit. Door de kerstbomen kan de stoep tijdelijk versperd zijn. Dit is vervelend, maar nu even niet te voorkomen. De gemeente haalt de bomen zo snel mogelijk op.

In plaats van de kerstboom in te leveren kunnen de kerstbomen ook op het terras of in de tuin worden geplant. Geen ruimte? De boom kan op allerlei groene manieren worden hergebruikt. Maak er bijvoorbeeld een voederboom van voor de hongerige vogels in de tuin. Of gebruik de takken als een isolerend vorstdekentje voor potten en borders. Meer tips zijn te lezen op www.buitenleven.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie