Kinderen tappen drinken met verse aardbeien
Kinderen tappen drinken met verse aardbeien Carin Molenaar

Moestuin sluit project Moestuin-Thuis-Tuin af met oogstfeest

23 juli 2020 om 09:22 Onderwijs

SLIEDRECHT In de tijd dat Corona de kinderen van school hield, had Moestuin Sliedrecht een mooi project opgezet zodat de kinderen thuis groente konden laten groeien. Op Koningsdag hebben geïnteresseerde kinderen van de groepen 5 en 6 hun eigen pakket opgehaald en in de daarop volgende weken ontvingen ze 6 moestuinlessen met een filmpje en een werkboek.

,,Het was heel leuk om te zien hoe de reacties waren en wat een leuke foto's we ontvangen hebben van de kinderen en hun oogst. Ook waren er meerdere winacties en kreeg de winnaar een cadeau, overhandigd door de juf zelf."

Normaal worden de moestuinlessen afgesloten op de tuin met een oogstfeest en dat was dit jaar niet anders, al hebben ze wel over een nieuwe vorm na moeten denken. Samen met SOJS en wat hulp van samen voor Sliedrecht wilden ze een een oogstfeest opzetten rondom een barbecue en diverse spellen, zo konden de kinderen zich goed vermaken. Daarnaast konden de kinderen ook hun eigen kruidenboter maken waarvoor ze, na de nodige uitleg, zelf de ingrediënten uit de tuin mochten plukken.

,,Wij kijken terug op een mooi project en zijn blij om te zien dat Sliedrecht zoveel kinderen heeft met groene vingers, die zien we graag nog eens terug op onze moestuin."

hapjes met groente van de tuin
De burgers worden gebakken
kruiden knippen en mengen met boter door de kinderen
Kinderen maken met Juf Linda hun eigen bakje kruidenboter
Kinderen tappen drinken met verse kruiden
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie