Op vrolijke muziek en tekst wordt het Duitse songfestivallied door de kleuters gedanst.
Op vrolijke muziek en tekst wordt het Duitse songfestivallied door de kleuters gedanst. Jan Wieman

Songfestival op de Roald Dahlschool

Onderwijs

SLIEDRECHT - Zonder dat er sprake was van plankenkoorts, hevige concurrentie of wekenlang in een bubbel te hebben moeten zitten, traden donderdag 20 mei ongeveer 230 leerlingen van de Roald Dahlschool op in hun eigen songfestival. De ‘artiesten’ vertegenwoordigden elf landen die ook aan het Europees kampioenschap voetbal deelnemen.

door Jan Wieman

Van groep een tot en met groep acht namen de leerlingen deel aan het festival. De jongste kinderen waren vooral bezig met dansjes en naarmate zij ouder werden, werden die ook steeds wat ingewikkelder. De leerlingen uit de bovenbouw lieten ook horen tot welke kunsten zij vocaal in staat waren, dat bleken nog wel geen professionele stemmen maar zij gingen wel die kant op.

De leerlingen werden voorafgaand aan hun optredens professioneel gecoacht door dansdocent Grace en muziekdocent Jirre van cultuurcentrum To Be die door de school 3 dagen waren ingehuurd. Ook dit gaf de artiesten vaak nog een extra boost om nog meer hun best te doen en alles uit zichzelf te halen.

Bij de kleuters moest er voordat de definitieve filmopname werd gemaakt nog wel even geoefend worden, want nadat er op maandag en dinsdag een keer was geoefend was er toch wel wat uit de bolletjes verdwenen bij sommigen. Maar na twee keer een opfrissing konden de camera’s gaan draaien. In tijd van 20 minuten werd het optreden van respectievelijk Duitsland, Schotland en Portugal opgenomen. Het voordeel is dat er geen strijd is om de ‘douze points’ tijdens dit songfestival dus die zenuwen bestonden er niet. Of zij nu wel of niet in de schijnwerpers staan en glitter en glamour aan of om zich heen hebben shinen zullen de kinderen in ieder geval, want zij hebben hun stinkende best gedaan. ‘Applaus voor onszelf’, werd er door de kleuters en juffen na afloop steeds geroepen.

Van alle optredens van deelnemende landen zijn filmpjes gemaakt die op 29 mei ‘s avonds om 19.00 uur tijdens een 1 ½ uur durende show zullen worden uitgezonden. De ouders zullen van school een e-mailbericht ontvangen waarin een link vermeld wordt waar zij het optreden kunnen vinden. Niet alleen de optredens van de kinderen zullen dan te zien zijn maar ook een grandioos optreden van ‘de Toppers’ staat op het programma. En alsof dat nog niet genoeg is wordt er ook nog een quiz gepresenteerd. Deze zal vooral bestaan uit vragen over de inhoud van de film dus wat er allemaal te zien was en wat er allemaal gezegd werd. Voor diegenen die het beste scoren bij de quiz zijn er een aantal Rotterdamse prijzenpakketjes beschikbaar.

advertentie
advertentie