Uitreiking boekje Hooizolder 50 dingen die je gedaan moet hebben vóór je 12 bent in de natuur in Sliedrecht
Uitreiking boekje Hooizolder 50 dingen die je gedaan moet hebben vóór je 12 bent in de natuur in Sliedrecht Richard van Hoek

Burgemeester overhandigt boekje over buitenspelen aan leerlingen groep 4 Oranje Nassauschool

Onderwijs

SLIEDRECHT Burgemeester Jan de Vries heeft donderdagochtend het boekje “50 dingen die je gedaan moet hebben vóór je 12 bent in de natuur in Sliedrecht” overhandigd aan groep 4 van de cbs Oranje Nassauschool bij NME-centrum De Hooizolder.

Buiten spelen is vaak niet meer zo vanzelfsprekend in deze tijd; alles ‘moet’ veilig en zonder risico’s. Veel kinderen zitten meer tijd achter een beeldscherm dan dat ze buiten spelen. Zelfs fietsen naar school is niet meer zo vanzelfsprekend. Buiten spelen is goed voor je gezondheid, je motoriek, sociale vaardigheden, risico’s inschatten. Er is oogonderzoek gedaan waarvan de uitkomst is dat kinderen iedere dag 2,5 uur buiten moeten spelen/les krijgen om ernstige bijziendheid te voorkomen. Daarom heeft NME-centrum het boekje ontwikkeld. In het boekje staan leuke opdrachten voor kinderen die ze voor hun 12 jaar beslist gedaan moeten hebben. Met het boekje hoopt NME-centrum De Hooizolder en de gemeente dat kinderen meer buiten gaan spelen.

advertentie
advertentie