De kracht van spiritualiteit heeft de Sliedrechtse altijd al interessant gevonden.
De kracht van spiritualiteit heeft de Sliedrechtse altijd al interessant gevonden. Eline Lohman

'Door spiritualiteit leef je intenser'

22 januari 2020 om 09:25 Overig

SLIEDRECHT Tilly Huyzer (61) uit Sliedrecht houdt zich bezig met Dru yoga, meditatie en Ayurveda. Mensen ontmoeten staat daarbij centraal voor haar, want ze vindt dat één van de mooiste dingen in het leven. Tilly komt graag mensen tegen, leert van anderen en geniet van het gezelschap van iemand. De kracht van spiritualiteit heeft de Sliedrechtse altijd al interessant gevonden.

door Eline Lohman

,,Ik ben op 9 juli 1958 in Zuid-Afrika geboren en toen ik 4 jaar oud was reisde mijn familie weer terug naar Nederland waar ik ben opgegroeid. Mijn jeugd bracht ik door in Breda, ik studeerde in Tilburg (Duits en Engels), in Nijmegen zat ik op kamers en haalde mijn doctoraal Engels, waarna ik ging ik lesgeven in Dordrecht. 15 jaar was ik docent Engels op verschillende middelbare scholen. Nadat ik 15 jaar voor de klas had gestaan, was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Naast mijn werk en gezin voer ik in die tijd als vrijwilligster als bemanning op het zeilschip 'de Eendracht'. Daar genoot ik van het zeilen en samen aanpakken, zodat er een mooie teambuilding ontstond bij de mensen die meevoeren. Ik vind het heerlijk om de dingen die ik goed vind 'door te geven' aan anderen. Toen 12 jaar geleden Dru op mijn pad kwam stopte ik als vrijwilligster bij de Eendracht en wijdde mij aan Dru."

DRU ,,Ik geef Dru yoga lessen en Dru meditatie en probeer mensen een steuntje in de rug te geven door mijn kennis en energie met hen te delen. Ook verzorg ik regelmatig diverse workshops. Ik heb al aardig wat kennis opgedaan over deze onderwerpen. Ik was vier jaar lang te vinden bij de school van Filosofie in Breda waar ik leerde 'toezien' op het leven en één ding tegelijk te doen. Vanuit deze school rolde ik in de wereld van de Dru, waar ik mijn voeding vind. Nadat ik de docenten opleiding voor Dru yoga en Dru meditatie heb gedaan volgde ik diverse cursussen."

,,Verder heb ik me verdiept in Ayurveda, de leer van het leven. Mijn Ayurveda reis begon met de Dru Ayurveda Intensive cursus in Wales. Ik volg de Dru Ayurveda Health Coach opleiding, die ik in 2020 afrond. Ayurveda helpt een ieder om zo goed mogelijk in balans te leven. Ontdekken welke levensstijl, voeding, kruiden, yoga en meditatie voor jou zorgen dat je de beste versie van jezelf bent. Je staat in je kracht en in balans, hebt altijd genoeg energie en zo wordt het leven een feestje! Deze kennis ga ik in de toekomst doorgeven bij mij thuis op zolder met algemene informatieavonden."

GEZOND LEVEN EN OUD WORDEN ,,Één van mijn bezigheden is ondervinden hoe een mens gezond kan leven en gezond oud kan worden. Dat doe ik met de meditatie, lessen, voedingsadviezen en marma massages die ik geef. Ik richt me daarbij het meest op Dru yoga, een heel zachte vorm van yoga. Ik wil graag mensen het gereedschap geven om zichzelf te veranderen. Mijn gereedschap is in dit geval yoga. Ik ontmoet graag mensen, waarmee ik bedoel dat we elkaar tegenkomen, van elkaar mogen leren, van elkaars gezelschap mogen genieten, maar geen verplichtingen tegenover elkaar hebben. Mensen ontmoeten vind ik één van de mooiste dingen van het leven."

,,Ik zie het leven als een uitdaging. Het leven biedt vele mogelijkheden. Zo geniet ik van mensen en reis graag de wereld over. Graag sta ik vroeg op en begin de dag met mediteren. Daarna ga ik aan de slag met Dru yoga, ik lees in de Bhagavad Gita en mijn dag kan beginnen."

,,Een aantal keren in mijn leven ben ik mijzelf tegengekomen. Dit gebeurde bij een heel vervelende gebeurtenis, namelijk toen mijn vader overleed. Ook gebeurde dit bij een superleuke ervaring toen ik met jongeren op de Eendracht voer en dag en nacht doorging, niet sliep, honderd dingen tegelijk deed. Ik heb zo aan den lijve ervaren dat het heel belangrijk is om balans in je leven te hebben. Om jezelf niet te 'vergeten' in de drukte waarbij je honderd dingen tegelijk doet. Ik leerde één ding tegelijk te doen, te zorgen dat ik een goede nachtrust heb en de Dru yoga en Dru meditatie zijn voor mij de basis om in balans te leven. Dit gun ik iedereen."

KEUZES MAKEN ,,In de huidige maatschappij van veel nieuws, sociale media, alles willen doen heb ik geleerd om keuzes te maken. We hoeven niet alles bij te houden, we hoeven niet elke app meteen te beantwoorden. Het is in de maatschappij nu heel belangrijk dat mensen leren keuzes te maken. Eén ding tegelijk doen en bewust te leven in balans. Hier draag ik graag een steentje aan bij. Goede ademhaling, beter slapen, goed bewegen en keuzes maken helpen om in balans te komen en te blijven."

,,Ik geef niet alleen lessen op mijn zolder - op woensdagavond- maar ook in Landvast in Alblasserdam op maandagochtend en –avond. Verder ben ik regelmatig te gast bij de Koffie met… bijeenkomsten in de bibliotheek in Sliedrecht. Het begon met een ochtend praten over reiki – ik ben ook reiki-master – en inmiddels geef ik eens in de twee maanden mensen allerlei informatie tijdens de Koffie met… bijeenkomsten. Ik vind de bijeenkomsten zo leuk omdat je contact hebt met mensen die je niet kent. Inmiddels heb ik al een redelijke fanclub opgebouwd bij de Koffie met..."

,,Aandacht voor spiritualiteit zat er bij mij al vroeg in. Ik vind dit zo interessant omdat je er nog intenser door gaat leven. Je maakt je niet meer zo druk om dingen die je toch niet kunt veranderen. En je leert om in balans te zijn. Het leven van vandaag de dag is heel druk, maar je kunt altijd keuzes maken in wat je wel en niet doet. Ik merk dat ik mensen een stuk verder kan helpen en dat voelt goed. Ze kunnen hun hoofd rustiger maken en een last van hun schouders af laten glijden door mijn lessen en marma massages."

Tilly Huyzer is in 2020 te gast bij Koffie met… in de bibliotheek op 4 februari, 7 april, 9 juni, 8 september en 10 november.

Tilly komt graag mensen tegen, leert van anderen en geniet van het gezelschap van iemand.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie