Zwemmers van DWF aan de start
Zwemmers van DWF aan de start DWF

Met de hele ploeg aan de start bij de Vierkamp

12 december 2022 om 17:12 Overig Deel je nieuws

GORINCHEM/SLIEDRECHT – Zaterdag stond het tweede deel van de vriendschappelijke vierkamp op de kalender. Met een volledige ploeg stond Zwemvereniging Door Water Fit (DWF) langs het bad. Er kan met trots teruggekeken worden naar de wedstrijd. In totaal zijn er 17 persoonlijke records (PR) gezwommen en 18 medailles behaald.

Als eerst mochten de heren de 4x100m wisselslag estafette zwemmen. Deze werd gestart met rugcrawl door Luc Veul. Gevolgd door Nick Hogendoorn met schoolslag en maakte een voorsprong. De derde zwemmer was Silas van Bekkum. Hij wist met zijn vlinderslag de voorsprong uit te breiden. De estafette werd afgesloten door Jan-Paul Mosterdijk met de borstcrawl. Het herenteam wist met ruim 30 seconden voorsprong te finishen van de nummer twee. Vervolgens waren er twee damesploegen die van start mochten op de 4x100m vrije slag. Damesploeg één bestaande uit Sanne Nederveen, Liz Bijkerk, Puck Hogendoorn en Lisa Nederveen kwamen als eerste aan met 10 seconden voorsprong. Damesploeg twee bestaande uit Sofie van Vliet, Sharon Voorsluijs, Amy Ambachtsheer en Vera van Houwelingen waren helaas niet snel genoeg voor een medailleplaats.

Anne-Lotte de Vreede en Chantal Voorsluijs zwommen twee afstanden. Op 50m vlinderslag heeft Anne-Lotte haar tijd verbeterd met 2 seconden. Chantal wist haar tijd te verbeteren met een halve seconde. Op 100m vrije slag wisten ze allebei nog een PR te zwemmen. Anne-Lotte wist hierbij haar tijd te verbeteren met een halve seconden, maar was zo snel dat ze ook haar tussentijd van 50m met een halve seconde verbeterde. Chantal heeft de afstand met ruim 6 seconden sneller gezwommen dan haar oude tijd. Zus Sharon Voorsluijs heeft ook laten zien dat ze watersnel is. Op de 100m vlinderslag heeft ze snel gezwommen en hier als derde aangetikt en een bronzen medaille behaald. 

Dena Ambachtsheer heeft op haar 50m schoolslag laten zien dat ze met een halve seconde sneller is geworden. Haar 200m vrije slag heeft ze haar oude tijd verbeterd met ruim 6 seconden. Haar zus Amy Ambachtsheer heeft op de 100m schoolslag een PR van 2 seconden gezwommen en brons behaald.

Later in de wedstrijd verschenen de heren aan de startblokken. Als eerste mochten ze de 50m schoolslag zwemmen. Nick Hogendoorn finishte met 2 seconden voorsprong als eerste en heeft een gouden medaille behaald. Hier bleef het niet bij. De 100m wisselslag was de tweede afstand voor de heren. Hierbij heeft Silas van Bekkum zich van zijn beste kant laten zien. Hij wist zijn tijd te verbeteren met 2 seconden en dit was genoeg voor een gouden medaille.  

Verder zijn er medailles voor Liz Bijkerk (3e), Puck Hogendoorn (1e, 2e), Vera van Houwelingen (3e), Thijs Militie (2x3e), Lisa Nederveen (1e, 2e), Sanne Nederveen (2e), Jan Willem Nederveen (2x3e), Guus van Wingerden (2x2e) en Roos van Wingerden (2e, 3e). Er zijn PR’s gezwommen door Kenji Bor (1x), Faye van Es (2x), Puck Hogendoorn (2x), Myrthe de Lange (1x), Thijs Militie (2x), Guus van Wingerden (1x) en Roos van Wingerden (1x). 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie