Afbeelding
DWF

DWF presteert op de Regio West Competitie

17 oktober 2022 om 11:26 Overig

PAPENDRECHT/SLIEDRECHT - Op zaterdag 15 oktober werd het eerste deel van de Regio West Competitie gezwommen. Zwemvereniging Door Water Fit (DWF) stond met een kleine ploeg langs het bad, waardoor de aanwezige zwemmers meer moesten zwemmen. 

De wedstrijd werd geopend met 4x50m vrije slag estafette mix. De ploeg viel net buiten de prijzen met een vierde plaats.

Daarna waren de dames aan de beurt op de 200m schoolslag. Sanne Nederveen ging voorop en heeft haar eigen tijd verbroken met 2 seconde en heeft een gouden medaille gewonnen. Haar zus Lisa Nederveen tikte als tweede aan en heeft zilver gewonnen. De dames kwamen ook nog in actie op de 100m vlinderslag en de 100m wisselslag. Sharon Voorsluijs was hier ook van de partij en heeft haar tijd verbeterd op de 100m vlinderslag met 3 seconde. Ook haar tijd van 100m wisselslag heeft ze verbeterd met 4 seconde. Wat haar twee PR’s (persoonlijk record) opleverde.

Bob Hogendoorn heeft drie individuele afstanden gezwommen. Bij de 200m rugslag zat er veel kracht achter, waardoor hij zijn oude tijd heeft verbeterd met 1 seconde en goed was voor een zilveren medaille. De 100m wisselslag heeft hij net boven zijn tijd gezwommen, maar het was nog steeds snel genoeg voor een tweede zilveren medaille. Als laatst kwam hij in actie op de 100m vlinderslag en heeft hij zijn eigen tijd verbroken. Wat een derde zilveren medaille opleverde.

Voor Thijs Militie was het een ‘super’ wedstrijd. Hij mocht drie keer aan de start verschijnen met mooie resultaten. Zo wist hij op zijn eerste afstand de 50m vrije slag zijn tijd te verbeteren met 1 seconde. Vervolgens mocht hij de 200m vrije slag zwemmen, met gezonde dosis spanning dook hij het water in en tikte aan met een tijd die 8 seconde sneller is, een grote PR. Zijn laatste afstand waar hij in actie kwam was de 100m rugslag. Hier ging hij zo hard dat hij zijn tijd verbeterde op zowel de 50m als 100m en tikte 4 seconde eerder aan dan zijn oude record.

De wedstrijd eindigde met 4x50 wisselslag estafette dames. Hierbij zwemmen vier zwemmers allemaal een verschillende slag in de volgorde: rugslag, schoolslag, vlinderslag en vrije slag. De ploeg bestaande uit Puck Hogendoorn, Sanne Nederveen, Lisa Nederveen en Liz Bijkerk hebben, kunnen stralen en tikte het snelste aan.  

Verder zijn en nog medailles voor Kenji Bor (3e), Puck Hogendoorn (2e & 3e), Lisa Nederveen (2x 1e), Sanne Nederveen (2x 2e) en Roos van Wingerden (2e). Er zijn PR’s gezwommen door Kenji Bor (3x), Puck Hogendoorn (2x), Vera van Houwelingen (2x), Chantal Voorsluijs (1x), Sofie van Vliet (1x) en Roos van Wingerden (1x).

advertentie
advertentie