Voorstart wedstrijd
Voorstart wedstrijd DWF

Dena en Kenji zwemmen grote PR’s

25 april 2022 om 11:59 Overig Deel je nieuws

SLIEDRECHT Zaterdag 23 april 2022 werd de laatste wedstrijd van de Nationale Zwemcompetitie gezwommen in Sliedrecht.

Myrthe de Lange en Dena Ambachtsheer kwamen als eerst in actie op de 50m schoolslag. Voor Myrthe was dit haar eerste wedstrijd. Hierbij wist ze een mooie tijd neer te zetten van 54.64 en hiermee eindigde ze op de 7e plaats. Voor Dena was het ook een goede wedstrijd, ze wist haar tijd te verbeteren met 3 seconden. Later in de wedstrijd zwom ze nog de 200m vrije slag en heeft ze haar oude tijd van 3.34.51 verbeterd naar 3.18.20. Een grote PR van ruim 16 seconde.

Amy Ambachtsheer heeft zich ook van haar beste kant laten zien tijdens de wedstrijd. Op de 100m rugslag heeft ze 2 PR’s gezwommen. Haar 100m tijd heeft ze verbeterd met 2 seconden en ze zwom zo snel dat ze ook haar 50m tijd in deze afstand heeft aangescherpt naar 42.87. Ook op de 50m vrije slag heeft ze een PR gezwommen en haar tijd verbeterd naar 35.35.

Vervolgens werd er 100m vrije slag gezwommen door de minioren 6 en jonger. Chantal Voorsluijs heeft haar tijd verbeterd met 1 seconde en heeft een gouden medaille mee naar huis kunnen nemen. Dit was niet haar enige gouden medaille die ze mee mocht nemen, ze heeft een tweede gouden medaille gewonnen op de 100m wisselslag.

Kenji Bor heeft weer laten zien wat hij het beste kan. Ook hij wist als eerste aan te tikken met een tijd van 1.24.61 en heeft hiermee zijn oude tijd verbroken met ruim 28 seconden. Verder in de wedstrijd stond ook voor hem de 100m wisselslag en hij wist met zijn vlinderslag gelijk een groot gat te slaan met de tegenstanders en verbeterde zijn tijd met 11 seconden. Hiermee heeft hij een tweede gouden medaille behaald.

Roos van Wingerden heeft deze wedstrijd voor het eerst de 25m schoolslag gezwommen en heeft hier een mooie tijd van 27.44 neergezet en een bronzen medaille behaald. Daarna kwam ze nog een keer in actie op de 50m rugslag en heeft haar tijd verbroken met 2 seconden en nog een gouden medaille mee naar huis mogen nemen.

Verder zijn er PR’s gezwommen door Sofie van Vliet (1x), Sharon Voorsluijs (1x) en Vera van Houwelingen (1x). Er waren medailles voor Vera van Houwelingen (1e), Lisa Nederveen (1e) en Sanne Nederveen (2e).

In de laatste wedstrijd van de Nationale Zwemcompetitie wist DWF zijn plaats te behouden in het klassement en is geëindigd op een mooie 6e plaats. Nu eerst een rustperiode voor de zwemmers van DWF met in het vooruit zicht de Regio Kampioenschappen in mei.