Afbeelding
Gordijnen

Nieuwe gordijnen? Hier let je op!

9 april 2020 om 17:07 Partnercontent

Gordijnen zijn erg bepalend voor je interieur. Precies om deze reden is het verstandig een goede afweging te maken voordat je nieuwe gordijnen aanschaft. De grootte van je ramen bijvoorbeeld, en de kleur van je muren, wat voor soort gordijnen passen hierbij? En wat wil je uitstralen? Is je doel een warme sfeer of ga je juist liever voor strak? Niet alleen de grootte en de kleur van de gordijnen zijn dan van belang. Ook het materiaal van de gordijnen is een belangrijke factor. Heb je al nagedacht over hoe lichtdoorlatend je gordijnen moeten zijn? Kies je voor vitrage of in between gordijnen?
 

Wat kies je: vitrage of in between?
De verschillen tussen vitrage en in between gordijnen zetten we graag even voor je op een rijtje. Het grootste verschil zit namelijk in de doorlatendheid van deze gordijnen. Is het de bedoeling licht tegen te houden? Inbetween gordijnen zijn dan een goede keuze. Deze filteren het daglicht en beperken inkijk. Dit houdt in dat je van buiten moeilijk naar binnen kunt kijken. Een inbetween zit qua stofdikte en -transparantie tussen een vitrage en een overgordijn in. De dikte van de stof is bepalend voor de hoeveelheid lichtinval en de mate van privacy die het biedt. Zo is vitrage dunner en laat het meer daglicht binnen. Natuurlijke en warme stoffen zorgen voor een aangename lichtinval. Met vitrages op maat voorkom je eveneens een deel van de inkijk en kun je volop genieten van je privacy.
 

Kijk en vergelijk
Bij gordijnen is het zeker aan te raden om de stoffen vooraf te bekijken. Je krijgt op deze manier een goed beeld van de kwaliteit, structuur en de doorlatendheid van de stof. Ook de kleuren kun je op die manier eens goed bekijken. Als er naast de webshop ook een showroom is kun je ook altijd langsgaan om de stof eens met eigen ogen te bekijken of een paar voorbeelden van stof mee naar huis te nemen om te kijken hoe dat staat bij de rest van je interieur. Als ze in de smaak vallen kun je ze vervolgens op maat laten maken. Zo weet je zeker dat je gordijnen koopt waar je nog jarenlang plezier van hebt.

Anne van den Houten

advertentie
advertentie