Afbeelding
Verbouwing

Tips om te besparen op je verbouwing

9 april 2020 om 17:13 Partnercontent

Een verbouwing is geen kleine investering en de kosten lopen al snel op. Daarom is het fijn om te weten hoe je op je verbouwingskosten bespaart. Zo gebruik je het bespaarde bedrag bijvoorbeeld voor het inrichten van je huis. Er zijn verschillende manieren om te besparen op de kosten van je verbouwing. Ben je benieuwd hoe je dit doet? Je leest een aantal handige tips in dit artikel. 

Vraag meerdere offertes aan
Het aanvragen van meerdere offertes is misschien wel de makkelijkste handeling om te besparen. Door verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken en te beoordelen op de offertes, heb je een goed beeld van de verschillende prijzen. Met name voor verbouwingen waar een flinke investering voor nodig is, is dit een aanrader. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van een dakkapel of het bouwen van een garage of serre. Hierbij is het uiteraard wel belangrijk dat je niet zomaar de goedkoopste offerte kiest. Vaak is goedkoop namelijk duurkoop, zorg er dus voor dat je kiest voor een goede kwaliteit en vakmanschap, zodat je lang van je verbouwing geniet. Je herkent dit aan een keurmerk zoals Bouwgarant of lees de reviews op internet. 

Kijk wat je zelf kan doen
Het inhuren van een specialist heeft een kostenplaatje, maar uiteraard krijg je hier wel expertise voor terug. Het is ook mogelijk om alles zelf te doen als je hiervoor de kennis hebt. Bij veel projecten is een secure uitvoering erg belangrijk, zoals bij het plaatsen van een dakkapel, dakbedekking of een aanbouw. Wanneer je vooraf al twijfels hebt over het volledig voltooien van de verbouwing, neem dan voor de zekerheid een specialist in handen, want voorkomen is beter dan genezen.

Maak gebruik van kwantumkorting
Een andere bespaartip is het gebruik maken van kwantumkorting. Hierbij neem je in één keer in bulk af. Voorbeelden waarbij kwantumkortingen te gebruiken zijn tuintegels en dakkapellen. Tegels zijn bijvoorbeeld te gebruiken voor je voor- en achtertuin en misschien willen je buren ook wel een dakkapel aanschaffen. Door de kosten met je buren te delen, is het mogelijk om flinke bedragen te besparen. In het geval van de dakkapel, is het uiteraard wel nodig dat je buren hierin mee willen gaan. Vandaar dat het aan te raden is om een goed verhaal voor te bereiden, voordat je je buren betrekt. 

Ga na of er subsidies zijn
Voor sommige projecten in en rondom het huis heeft de overheid subsidies beschikbaar gesteld. Hierdoor is het financieel een stuk aantrekkelijker om de verbouwing uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je huis en het aanschaffen van een warmtepomp. Voordat je aan de slag gaat met de verbouwing, is het goed om bij je gemeente te controleren op welke subsidies jij recht hebt. Sommige leningen zijn landelijk bepaald, maar het verschilt in sommige gevallen ook per gemeente.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie