Afbeelding
Nieuwe look

Geef je woonkamer een nieuwe look

9 april 2020 om 17:23 Partnercontent

Als je bent uitgekeken op je huidige interieur, is het nieuwe jaar hét moment om hier iets aan te doen. Begin daarom met een frisse start en geef je woonkamer in een handomdraai een compleet nieuwe look met deze vier tips.

Geef de muren een metamorfose
Eén van de klusjes die perfect past bij de winter is het binnenschilderwerk bijwerken. Door één muur in je woonkamer een opvallende kleur te geven, ziet je hele huis er direct anders uit. Ga bij het schilderen meteen voor een hippe kleur om een nieuwe look in je woonkamer te creëren. De kleuren die we dit jaar vooral terug gaan zien zijn warme en natuurlijke kleuren zoals groen, beige en aubergine. Werk de muren en kozijnen het liefst elke 5 jaar bij, de kosten van je huis schilderen lopen namelijk op, als er veel achterstallig onderhoud is.

Nieuwe accessoires
Accessoires zorgen voor een huiselijk en gezellig gevoel dat onmisbaar is in elke woonkamer. Denk hierbij aan kussens voor op de bank, gordijnen, planten, lampen, een vloerkleed en een opvallend schilderij of ander pronkstuk voor op je muur. Mocht je budget wat groter zijn, dan is een nieuw bankstel de ultieme manier om je woonkamer in één klap een ander aangezicht te geven.

Meubels verplaatsen
Ook zonder geld uit te geven kun je je woonkamer een flinke make-over geven. Verplaats de opstelling van je meubels bijvoorbeeld eens. Ook het vervangen van foto's en het verruilen van schilderijen zorgt voor een nieuwe look. Het geheim zit hem immers in de details. Tot slot kom je door op zolder rond te snuffelen soms de leukste items tegen. Wie weet vind je zelfs wel meubels of accessoires die je weer in de woonkamer wilt zetten.

Creëer rust en ruimte
Met de loop van de tijd raakt je woonkamer steeds voller. Zo verzamel je misschien meer spullen dan nodig is, waardoor het tijd is voor een flinke opruimbeurt. Ga dus eens flink in de weer en creëer rust en ruimte door goed op te ruimen. De spullen die je wel wilt bewaren berg je op in multifunctionele meubels. Je zult bovendien zien dat een opgeruimde woonkamer ook meteen zorgt voor een frisse en nieuwe look.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie