Afbeelding
Upgrade woning

Geef je woning een upgrade met deze tips

9 april 2020 om 17:24 Partnercontent

Door je woning te upgraden lijkt alsof je in een nieuw huis woont. Bovendien verhoog je de waarde van je huis en vergroot je je woongenot. Ben je benieuwd hoe je je woning snel en gemakkelijk een upgrade geeft? Hieronder vind je zes tips.

Benut de zolder
De zolder is vaak een donkere kamer vol met oude spullen. Door de zolder op te ruimen en op te knappen zorg je al snel voor meer licht en ruimte. Wil je een extra kamer creëren? Dan is een dakkapel zijn prijs dubbel en dwars waard. Je creëert meer woonoppervlakte, waardoor je eenvoudig genoeg licht en ruimte hebt voor een slaapkamer of studieruimte. Met een dakkapel verhoog je bovendien in één klap de waarde van je huis.

Ga voor duurzaam
Een duurzaam huis is goed voor het klimaat én je portemonnee. Investeer dus in dubbel glas, goede isolatie en kies voor zonne-energie. Ook een nieuwe cv-ketel is vaak een verstandige investering. Zo weet je namelijk niet alleen zeker dat je er deze winter warmpjes bij zit, een nieuwe ketel is ook een stuk zuiniger.

Plaats vloerverwarming
Wie wil er geen warme voeten in de winter? Vloerverwarming is dan ook de upgrade die iedereen wel waardeert. Door vloerverwarming te plaatsen vergroot je bovendien niet alleen je woongenot, je verhoogt ook de waarde van je huis. Plaats de vloerverwarming bij voorkeur in de woonkamer, slaapkamers en badkamer.

Schilderen
Een likje verf geeft je huis een echte upgrade. Alles ziet er namelijk weer fris en nieuw uit wanneer je de schilderklus hebt afgrond. Door één muur in een opvallende en trendy kleur te schilderen, creëer je een compleet andere look. Houd de rest neutraal om zo de perfecte balanse te hebben tussen de verschillende kleuren.

Verander de opstelling
Een upgrade hoeft niet altijd geld te kosten. Ook zonder geld uit te geven geef je je woning namelijk eenvoudig een nieuwe look. Bijvoorbeeld door de opstelling van je meubels te veranderen. Vergeet daarnaast niet om de handen uit de mouwen te steken: door flink op te ruimen en schoon te maken ziet je huis er weer als nieuw uit.

Nieuwe accessoires
Wil je de metamorfose van je huis compleet maken? Maak de upgrade dan af met nieuwe accessoires. Denk hierbij aan planten, een groot schilderij, kussens voor op de bank en een mooi vloerkleed. Door de nieuwe accessoires zul je je bovendien weer helemaal thuis voelen in je opgeknapte woning.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie