Afbeelding
Golf

Geef je sportieve karakter de ruimte tijdens je vakantie in zuidwest-Frankrijk

9 april 2020 om 17:28 Partnercontent

Op vakantie gaan doen we om bij te tanken, even los te zijn van de sleur en nieuwe ervaringen op te doen. Hoe de ideale invulling daarvan eruitziet, is voor iedereen verschillend. Voor de een is het genieten van een mooie omgeving, zon, zee en strand en lekker eten en drinken. Anderen zijn juist graag sportief in de weer op de vakantiebestemming.

Sporten is een ideale manier om de omgeving te verkennen. Hardlopen, fietsen, mountainbiken of kanoën: iedere sport biedt weer mogelijkheden waarmee je op plekken komt die je met de auto niet zou zien. En er is natuurlijk niets zo fijn relaxen als wanneer je net actief bent geweest. Een sportieve vakantie kan daarom prima hand in hand gaan met lekker niksen op het strand. En je vindt het allemaal in zuidwest-Frankrijk, in de regio Aquitaine-Gironde.

Een ideaal landschap voor een sportieve vakantie
Het landschap in het zuidwesten van Frankrijk lijkt wel gemaakt voor een sportieve vakantie. Bergen, meren, rivieren en uitgestrekte stranden spreekt tot de verbeelding maar ze bieden ook meer dan genoeg sportieve uitdaging. Neem bijvoorbeeld de streek Aquitaine-Gironde aan de westkust van Frankrijk. In de omgeving kan naar hartelust worden gewandeld en gefietst maar ook zwemmers en liefhebbers van golf kunnen hier hun hart ophalen.

Maar ook voor wie wat meer adrenaline zoekt, heeft Aquitaine-Gironde veel te bieden. Wat te denken van bergbeklimmen, raften of kanoën? Na zo'n dag vol vakantie zul je blij zijn als je even lekker kunt niksen op het strand.

Ook op het strand volop ruimte voor actie
Het is maar de vraag of je op dat strand echt tot rust komt. De Atlantische Oceaan langs de kust van Aquitaine-Gironde heeft vaak ideale golven voor surfers en windsurfers.

Dat wil niet zeggen dat er voor andere waterratten niets te halen is op het strand. In de meeste badplaatsen zijn de stranden bewaakt zodat ook een middagje zwemmen volstrekt veilig is voor zowel kinderen als volwassenen. Is het zoute water aan jou niet zo besteed of durf je het toch niet aan met al die golven? Ook schitterende meren zijn te vinden in de departementen Les Landes en Gironde, vlakbij de kustlijn en de duinen.

Ontdek de omgeving op de fiets of sla een balletje op de golfbanen
Aquitaine-Gironde is perfect te verkennen op de fiets. In de bossen vind je schaduwrijke fietspaden om naar hartelust rond te fietsen. Kies voor de goed begaanbare fietspaden voor een tocht met het hele gezin of ga voor meer uitdaging en trek eropuit met de mountainbike.

Is golf meer jouw sport? Ook als je op zoek bent naar een golfvakantie in Frankrijk zit je hier goed. Er zijn diverse, prachtig aangelegde golfbanen in de regio Aquitaine-Gironde op prachtige plekken met volop natuur. Wat je spelniveau ook is, er is altijd wel een baan te vinden die bij je past. Nergens komt de schoonheid van het golfspel meer tot haar recht dan in de zon van zuidwest-Frankrijk. Door de uitgestrekte natuur ontspan je zowel lichaam als geest en kom je met een dubbel opgeladen batterij weer terug.

Perfecte uitvalsbasis
Je ziet het: er is voldoende te beleven in Aquitaine-Gironde. Met al die indrukken en actie is het natuurlijk belangrijk dat je aan het einde van de dag helemaal tot rust kunt komen, je bent tenslotte op vakantie. De perfecte uitvalsbasis voor alle activiteiten vind je in het sfeervolle dorp Salles. Daar ligt namelijk park Résidence Château de Salles. Behalve alle hierboven besproken activiteiten zit je hier ook nog in de buurt van Bordeaux, de badplaats Arcachon en de rivier de L'Eyre. En als je zelfs na die overvolle dag nog wat energie nodig hebt, vind je op dit vakantiepark in Frankrijk een zwembad met kinderbad, fitness, jeu-de-boules-baan, squashbaan en tennisbanen. Jij hoeft niet stil te zitten op je vakantie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie