Afbeelding
Shutterstock

Organisaties laten werknemers ontspannen met zomerpakket

23 juli 2021 om 07:51 Partnercontent

Veel medewerkers van bedrijven hebben de afgelopen periode als zwaar ervaren. Er wordt inmiddels zo’n anderhalf jaar vanuit huis gewerkt bij de meeste organisaties. Iets wat werknemers niet in de koude kleren gaat zitten. Belangrijke reden hiervoor is het feit dat het persoonlijke contact tussen medewerkers verwaterd is. Men is in een bubbel terechtgekomen, waarbij steeds met dezelfde collega’s gewerkt wordt. Daar waar men andere collega’s voorheen tegenkwam in de kantine of bijvoorbeeld bij de koffieautomaat. Om medewerkers gemotiveerd te houden en te bedanken, bieden veel werkgevers hen een zomerpakket aan. Onderdeel hiervan zijn flesjes wijn, aanstekers voor het haardvuur en bijvoorbeeld een hapje.

Bedrukte relatiegeschenken zijn het leukst

Van de verschillende relatiegeschenken die werkgevers aan hun werknemers aanbieden, zijn de bedrukte relatiegeschenken het leukst. Denk bijvoorbeeld aan bedrukte BIC aanstekers, een bedrukte pen of een leuke vlaggenlijn met bedrukking. Als werkgever kun je dergelijke kleine cadeaus van een woord van dank voorzien, of bijvoorbeeld een korte boodschap voor de vakantieperiode. Met een bedrukking maakt men relatiegeschenken persoonlijker. Dit is overigens niet alleen een goede optie bij cadeaus die een werkgever aan werknemers geeft. Ook voor bijvoorbeeld relatiegeschenken die de naamsbekendheid van een organisatie moeten verbeteren biedt zo’n opdruk voordelen. Met name bij aanstekers, die ontzettend veel gebruikt en vooral ook gedeeld worden. De kans dat een gebruiker van de aansteker later nog eens zoekt op de bedrijfsnaam die op de aansteker staat is relatief groot. Evenals dat direct over zo’n organisatie wordt gesproken bij het delen van de aansteker.

Grote behoefte om weer deels op kantoor te werken

Kort voor de zomerperiode stond de overheid het toe weer gedeeltelijk op kantoor te werken. Een welkome verrassing voor veel medewerkers. Lang duurde het echter niet, voordat men weer thuis aan de slag ging. Het hoge aantal besmettingen maakte het volgens de regering onverantwoord om op kantoor te blijven werken. De vraag is hoe de situatie over een paar maanden is. Mag op dat moment weer op kantoor gewerkt worden, of zit men ook in het najaar thuis achter de laptop?

Volledig terug naar kantoor voorlopig niet aan de orde

Opvallend is het grote aantal werkenden wat niet verwacht op korte termijn volledig terug te keren naar kantoor. Het werken vanuit huis bevalt hen goed. Als belangrijkste voordeel hiervan wordt genoemd dat men veel reistijd bespaart door vanuit huis te werken. Daarbij kan men zich beter concentreren wanneer er geen collega’s in de buurt zijn. Wel is het voor veel mensen zoeken naar de juist balans tussen werken op kantoor en werken in een privésituatie. Het kan verleidelijk zijn om ook in de avond nog even wat mailtjes te beantwoorden. Die flexibiliteit is voor de een prettig, voor de ander bepaald niet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie