Afbeelding
Foto door form PxHere

Waarde toevoegen aan je huis: zo doe je dat

26 augustus 2021 om 07:13 Partnercontent

De afgelopen jaren zijn de huizenprijzen enorm gestegen en vooralsnog lijkt daar ook nog geen einde aan te komen. Wil je de stijging van de prijs van jouw huis nog een extra boost geven, dan kun je zelf ook waarde toevoegen aan je huis. Hoe? Door een aantal aanpassingen in en aan je woning te doen. We hebben drie mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Overigens: als je wezenlijke aanpassingen aan je huis laat doen, check dan ook altijd of je huidige woonverzekeringen nog toereikend zijn. Zo niet, dan kun je het beste een nieuwe woonverzekering afsluiten.

Optie 1: kies voor energiebesparende maatregelen

Met energiebesparende maatregelen kun je op een heel gemakkelijke manier waarde aan je huis toevoegen. Bovendien ben je dan ook nog eens heel goed bezig voor het milieu. Plaats bijvoorbeeld zonnepanelen op je dak, kies voor ramen van H++ glas of voeg met spouwmuurisolatie en een warmtepomp een energiebesparende oplossing toe. Extra voordeel hierbij is dat je maandelijkse vaste lasten die je betaalt aan stroom en gas ook direct minder worden.\

Optie 2: plaats een aanbouw

Vind je je huis beneden nog net iets te klein en wil je ruimer wonen? Kijk dan of het mogelijk is om een aanbouw of uitbouw te plaatsen. Je zult zien dat een paar meter extra over de volle breedte van je huis heel wat doet met je woonoppervlak. Schakel hier wel een professionele aannemer voor in want het plaatsen van een aanbouw is een vakkundig karwei. De uiteindelijke bedoeling van zo’n verbouwing is toch dat je huis meer waard wordt in plaats van minder? Ga daarom niet zelf aan de slag als je niet zo’n handige klusser bent. Een verbouwing brengt natuurlijk wel aardig wat kosten met zich mee, maar er zijn genoeg dingen die je kunt doen om geld bij een verbouwing te besparen.

Optie 3: meer leefruimte boven met een dakkapel

Wil je ook boven extra ruimte en meer waarde creëren? Misschien is de leefruimte op je huidige zolder wel beperkt. Dan is een dakkapel plaatsen wellicht een goede oplossing. Zo vergroot je direct de leefruimte en het vloeroppervlak van die kamer. En als je dan toch boven bezig bent, kun je meteen ook rolluiken aan de buitenzijde van de dakkapel laten plaatsen. Zo houd je de zon overdag goed tegen en is ’s nachts de kamer perfect verduisterd voor een onbezorgde nachtrust.

Je ziet het: er zitten eigenlijk alleen maar voordelen aan het upgraden van je huis. Heb je zelf ook al plannen gemaakt om de waarde van je woning nog verder te verhogen?

Anne van den Houten

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie