Afbeelding
Foto door form PxHere

Zo krijg je gezonde nagels, huid en haar

29 september 2021 om 07:09 Partnercontent

Gezonde haren, nagels en huid zijn enkele van de belangrijkste kenmerken van een goede gezondheid. Hoewel het menselijke lichaam ervoor gemaakt is om écht in een optimale gezondheid te verkeren, is dat tegenwoordig nogal een uitdaging.

Eén van de belangrijkste redenen hiervoor is dat voedingsmiddelen vaak weinig of zelfs geen voedingsstoffen bevatten. Zeker als je kiest voor fastfood, bewerkte voeding of producten waar veel suiker in zit.

Als mensen het hebben over er gezond uitzien, dan lig de focus vaak op de nagels, het haar en de huid. Deze delen van het lichaam zijn immers meteen zichtbaar, en veel mensen besteden er dan ook heel wat aandacht aan.

Hoe kan je er nu voor zorgen dat jouw huid, haar en nagels gezond en sterk zijn, op een natuurlijke manier?

De beste tips voor gezonde nagels, haar en huid

Tekorten aan bepaalde voedingstoffen zijn in de meeste gevallen niet meteen merkbaar. Als er dan sprake is van een tekort zijn de huid, haar en nagels vaak het eerste slachtoffer. Dergelijke tekorten ontstaan doordat het lichaam te weinig binnen krijgt via voeding of supplementen.

Hieronder vind je enkele goede tips om je nagels, haar en huid in topconditie te krijgen én te houden:

 1. Breng voldoende tijd door in de zon

Vaak denken mensen dat een teveel aan zonlicht slechts is voor de huid, omdat het risico op kanker dan groter wordt. Dat is echter helemaal niet waar, tenzij je een heel zwakke huid hebt of plotseling aan een veel grotere hoeveelheid zonlicht wordt blootgesteld dan je gewend bent. Zonlicht zorgt onder andere voor de productie van vitamine D in het lichaam en die is belangrijk voor een sterke, weerbare en mooie huid.

2. Neem eventueel een collageen supplement

Een andere goede manier om vooral je haar en nagels sterker te maken, is door een collageen supplement te nemen. Collageen is het materiaal waaruit de huid, haar en nagels zijn opgebouwd. Het gaat eigenlijk om een bindend eiwit dat zorgt voor een stevige structuur in verschillende weefsels van het lichaam.

Een van de beste collageen boosters is de Luminous Beauty Shake van SuperFoodies. De Luminous Beauty Shake  draagt bij aan de kracht, weerstand en gezondheid van je haar en nagels!

3. Gebruik niet te veel verzorgingsproducten

Veel producten, zoals make-up, conditioners en shampoos, doen je haar en huid er dan wel mooier uitzien, maar bevatten vaak stoffen die het eigenlijk niet zo goed met je huid voor hebben. Op de lange termijn kunnen producten die schadelijke stoffen bevatten, je huid en haar uitdrogen en zelfs zwakker maken.

Probeer daarom meer natuurlijke producten te gebruiken om je haar en huid te wassen. Denk maar aan natuurlijke scrubs op basis van zout, marseillezeep voor je haar, enzovoort!

Anne van den Houten

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie